11 червня 2020, 11:45

Коцюбинське просить парламент підтримати проєкт постанови про приєднання селища до Києва

Народні депутати знають, що мешканці анклаву столиці – селища Коцюбинського – не перший рік просять про одне: приєднати селище до Києва.

Ця воля громади засвідчена у поіменному голосуванні на громадських слуханнях. 61% учасників висловилися "за". Київрада і облрада відголосували звернення до парламенту. Вони на розгляді в профільному комітеті.

Люди хочуть:

- доступ до якісної медицини (зараз швидка через Київ і Ірпінь везе з анклаву пацієнтів в Бучу)

- рівний доступ з киянами до шкіл і садків (іногородні в черзі посуваються вниз)

- комунальний транспорт не заходить в анклав. Коцюбинці ходили пішки лісом під час карантину групами

- Дві дороги, які ведуть в селище на балансі Києва і області. Відповідно їх ремонтують, чистять і прибирають за залишковим принципом.

І головне. Коцюбинська ОТГ неспроможна існувати! Нема жодних економічних показників, які б засвідчили, що ми спроможні. У нас нема медицини, а населення виросте до 30 000 після заселення ЖК "Атлант".

Що просить громада:

Голову комітету Андрія Клочка якомога швидше винести на засідання комітету проєкт постанови щодо приєднання Коцюбинського до Києва. Від Вашої політичної волі залежить, чи будуть далі 30 000 людей у заручниках неякісної інфраструктури і головне, що зараз болить людям в анклаві – без медицини. У Вас є історичний шанс до виборів завершити децентралізаційний процес так, щоб в тілі Києва не залишався уламок області – уламок Ірпінської матрьошки.

Просять люди максимальної підтримки і адвокації проєкту постанови у двох нардепів-мажоритарників – Гуріна та Горобця. Ми віримо, що Ваші колеги по фракції "Слуга народу" допоможуть людям і почують Вас – представників цих двох громад. Громада дякує Гуріну за те, що він активно підключився до процесу. Ви голос громади в комітеті. Я щиро вірю, що Вас почують.

Громада вірить і розраховує під час голосування і на "Голос". Роману Лозинському за збір підписів під проєктом постанови ми вдячні. Зараз парламент на карантині і тим ціннішим є те, що Ви збирали підписи. Ви були в прямому смислі законотворчими ногами і руками нашої громади. Дякую всім підписантам від Голосу.

За всі роки підтримки громада дякує Альоні Шкрум з "Батьківщини" і сподівається, що її довід та голос на комітеті почують. Ми завжди будемо пам'ятати про те, що Ви під куполом розносили самвидав громади з Ігорем Луценком. Останній ривок і нам вдасться пройти цей історичний шлях.

Розраховуємо на підтримку ЄС. На жаль, у фракції немає Ольги Червакової, яка була в попередньому скликанні і знає ситуацію якнайглибше. Але я точно знаю, що нардепи Іонова, Ар'єв, Геращенко, Фріз – зможуть пояснити колегам, чому громада воює за доступ до якісної медицини і транспорт.

Я дякую за те, що Білоцерковець, який з Черваковою був на віче в Коцюбинському у 2016 році, теж підставив громаді плече і допомагає на рівні Києва. Це добре, коли колишні законотворці залишаються робочими інструментами людей.

Я знаю, що ситуацію знають і інші нардепи – члени комітету та парламенту. Нардепи – це дійсно наші інструменти, інструменти народу. Ми просимо Вас спрацювати в наших інтересах. Наша громада пройшла дуже нелегкий шлях.

Прошу підтримати! Моя громада кидає сигнал SOS.

#LetMyPeopleGO

Як і чому навчає Бужанський студентів Військового інституту Університету імені Тараса Шевченка?

У Військовому інституті Університету імені Тараса Шевченка відбувся захід. Запросили народного депутата ватника Максима Бужанського. Пост про це був спершу на Facebook-сторінці вишу, а потім зник...

Кравець – адвокат не України. Коли ним займеться СБУ?

"Не так страшні нам московські воші, як українські гниди". Це слова Симона Петлюри. Саме тому, аби швидше виграти війну, треба робити все можливе, щоб українські гниди заподіяли державі якомога менше шкоди...

Адвоката Медведчука Київрада може включити в регламентну комісію

Сьогодні, 30 травня, буде сесія Київради. За день до цього з'явився проєкт рішення, яким пропонують розподілити деяких депутатів по Комісіях...

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...