19:13 26.08.2020

У Чернівцях міськрада скасувала низку заборон для "червоної зони": дозволено роботу транспорту, ринків, дитячих садків та шкіл

2 хв читати
У Чернівцях міськрада скасувала низку заборон для "червоної зони": дозволено роботу транспорту, ринків, дитячих садків та шкіл

Депутати міської ради м. Чернівців підтримали дозвіл роботи громадського транспорту, ринків, торговельних центрів, кінотеатрів, спорткомплексів, закладів громадського харчування, а також шкіл і дитячих садків, незважаючи на віднесення міста до "червоної" зоні епідемічної небезпеки.

"25 серпня на позачерговій сесії Чернівецької міської депутати 31 голосом "за" підтримали проект рішення про епідемічну ситуацію в Чернівцях. Згідно з документом дозволяється: робота громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень, за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, суб'єктів господарювання (ринків, побутових послуг, торгівлі, торговельних комплексів, кінотеатрів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів, залів, секцій тощо)", - повідомляється на сайті міськради.

Роботу закладів громадського харчування дозволено за умови присутності в залі не більше ніж 20 осіб, але щонайменше 10 кв. м залу на одну людину.

Дозволено також роботу дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів за умови дотримання рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

Водночас заборонено: роботу розважальних закладів, зон у межах торговельних центрів, проведення масових заходів із кількістю учасників понад 20 осіб у закритому приміщенні. "Також міськрада рекомендувала органам Національної поліції не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб'єктів господарювання, які діятимуть відповідно до цього рішення", - йдеться в повідомленні.

Депутати також звернулася до Міністерства інфраструктури України про недопущення скасування зупинок поїздів далекого прямування.

Відповідне рішення вже підписав секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла Чернівці, а також Заставнівський та Кіцманський райони Чернівецької області, до "червоної" зони на позачерговому засіданні 20 серпня. Нове епідемічне зонування набуло чинності з 24 серпня.

Як повідомлялося, в "червоній" зоні заборонено роботу громадського транспорту, відвідування навчальних закладів, діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів, посадку в міжобласний транспорт (висадка дозволена). Перетин таких районів можливий тільки особистим транспортом до п'яти осіб в автомобілі (не рахуючи дітей до 14 років).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" у 2024 р. поставлять Міноборони 28 тис. куб. метрів деревини

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА