21:22 04.07.2018

Денісова написала листа Москальковій щодо порушення в РФ прав українських в'язнів Гриба і Клиха

2 хв читати
Денісова написала листа Москальковій щодо порушення в РФ прав українських в'язнів Гриба і Клиха

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила в апарат російського омбудсмена Тетяни Москалькової листи в зв'язку з можливим порушенням прав утримуваних українців Павла Гриба і Станіслава Клиха.

"Отримано інформацію про те, що під час етапування до пенітенціарної установи Ростова-на-Дону громадянин України Павло Гриб був жорстоко побитий іншими в'язнями. Крім того, у Павла відібрали всі речі і продукти харчування, які напередодні були передані представниками Генерального консульства України. Також стало відомо, що 20-річний український політв'язень страждає сильним головним болем і слабкістю, йому не надають необхідні ліки", - повідомляє в середу прес-служба українського омбудсмена.

З огляду на вищевикладене Л.Денісова підготувала звернення до робочого апарату уповноваженого з прав людини РФ, в якому, "зокрема, зазначається, що стан здоров'я Павла Гриба і порушення його права на особисту безпеку, гарантованого кримінально-виконавчим законодавством Російської Федерації, викликає велике занепокоєння".

"Також у листі висловлене прохання вжити всіх необхідних заходів для дотримання прав Павла Гриба, надати йому необхідну кваліфіковану медичну допомогу, а також всіляко сприяти забезпеченню особистої безпеки як Павла, так і інших ув'язнених громадян України на території Російської Федерації", - сказано в повідомленні українського омбудсмена.

Крім того, Людмила Денісова направляла Т.Москальковій лист, в якому звертає увагу, що українського ув'язненого С.Клиха повторно помістили в обласну психіатричну тюремну лікарню м Магнітогорськ (РФ).

"Згідно з наявною інформацією, ув’язнений жодного разу не давав дозволу на госпіталізацію і до нього застосовується примусове лікування невідомими препаратами", - наголошується в повідомленні уповноваженого Верховної Ради.

Л.Денісова в листі просить свою російську колегу повідомити про підстави переведення С.Клиха до вказаного медичного закладу з наданням відповідних документів, а також сприяти проведенню незалежного медичного обстеження українського політв'язня українськими або іноземними лікарями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА