15:29 14.04.2020

ЄС спрямовує майже усі кошти з бюджету 2020 року на боротьбу з Covid-19

2 хв читати
ЄС спрямовує майже усі кошти з бюджету 2020 року на боротьбу з Covid-19

Європейський Союз виділяє майже усі гроші з союзного бюджету нинішнього року на боротьбу з пандемією Covid-19. Рада ЄС ухвалила у вівторок поправки до бюджету 2020 року, щоб вивільнити кошти для реагування на коронавірус, випливає з комюніке законодавчого органу Євросоюзу.

Зобов'язання збільшені загалом на 3,57 млрд євро і становитимуть 172,2 млрд євро. Платежі збільшені на 1,6 млрд євро, досягнувши 155,2 млрд євро.

"Наш головний пріоритет - це допомога національним системам охорони здоров'я в боротьбі зі спалахом Covid-19, - заявив головуючий у Раді ЄС віце-прем'єр і міністр фінансів Хорватії Здравко Марич. - Ці гроші підуть на придбання предметів медичного призначення, будівництво польових госпіталів і переведення пацієнтів на лікування до інших держав-членів союзу".

Зокрема, 115 млн євро призначено для співфінансування боротьби зі спалахом Covid-19. Це передбачає допомогу державам ЄС у репатріації громадян, які перебувають у тяжкому становищі за кордоном, а також придбання засобів індивідуального захисту через спільну систему закупівель.

350 млн євро буде виділено для підтримки Греції, оскільки країна стикається зі зростаючим міграційним тиском. Їх буде використано для розвитку інфраструктури прийому мігрантів, вдосконалення процедур надання притулку та зміцнення охорони зовнішніх кордонів Греції і Болгарії. Це також допоможе боротися з Covid-19, оскільки мігранти та біженці є дуже вразливою групою.

100 млн євро виділено на відновлювальні роботи в Албанії після землетрусу 26 листопада 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА