16:37 30.05.2018

"Нафтогаз" планує розпочати закупівлю газу в українських приватних компаній за ціною $264/тис. куб. м

1 хв читати
"Нафтогаз" планує розпочати закупівлю газу в українських приватних компаній за ціною $264/тис. куб. м

НАК "Нафтогаз України" має намір у червні здійснити тестову закупівлю природного газу внутрішнього видобутку у приватних газодобувних підприємств України, повідомила прес-служба компанії.

За її даними, ціна закупівлі природного газу внутрішнього видобутку в червні поточного року становитиме 6,9 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ) або близько $264,4.

Типовий договір купівлі-продажу природного газу та перелік необхідних документів розміщено на сайті НАК.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" з 1 червня 2018 роки збільшить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 8,9%, або 810 грн - до 9 тис. 952,8 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ). Така ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ за передоплатою обсягом понад 50 тис. куб. м на місяць за умови відсутності боргів перед компанією і для 100-відсоткових "дочок" НАК.

Для інших покупців ціна в наступному місяці зросте на 8,5%, або 852 грн - до 10 тис. 893,6 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА