День фінансів, 26 серпня: неплатоспроможність банку "Аркада", подовження карантину, підвищення зарплат бюджетникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 серпня: неплатоспроможність банку "Аркада", подовження карантину, підвищення зарплат бюджетникам

442
Середа, 26 серпня. НБУ визнав банк “Аркада” неплатоспроможним. Ось що про це вдалося довідатися:
Причина банкрутства банку. НБУ визнав банк “Аркада” неплатоспроможним через зменшення капіталу до однієї третини від нормативу. Проблеми банку не пов’язані з пандемією коронавірусу і зменшенням ділової активності.
Скільки вкладників “Аркади” повернуть свої гроші. 72% вкладників банку, або 4746 осіб, чиї вклади становлять менше від гарантованої державою суми – 200 тис. грн, отримають свої гроші в повному обсязі. Клієнти з великими обсягами вкладів отримають їх у межах гарантованої суми. Як повідомили в ФГВФО, гроші вкладникам виплачуватимуть не пізніше 20-го робочого дня. Коштів у Фонду більш ніж достатньо.
СБУ розслідує схеми в банку “Аркада”. Правоохоронці розслідують кримінальну справу стосовно 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку “Аркада”. Як повідомили в СБУ, якщо в ході слідства буде встановлено, що були зловживання, було задіяно злочинну схему розкрадання коштів, то винні особи в будь-якому випадку повинні бути притягнуті до відповідальності.
Київміськбуд проведе аудит недобудов банку. Мер Києва Віталій Кличко доручив ХК “Київміськбуд” провести аудит житлових комплексів “Еврика”, “Патріотика” і “Патріотика на озерах” Фонду фінансування будівництва під управлінням банку “Аркада” з метою завершення будівництва об’єктів. За результатами аудиту інвесторам буде запропоновано алгоритм завершення будівництва ЖК.
Про інші сьогоднішні новини:
В Україні подовжили карантин. Кабмін подовжив карантин до 31 жовтня 2020 року. Також пропонується посилити обмежувальні заходи на території регіонів. Планують заборонити проведення дискотек, роботу нічних клубів. Кабмін також закрив кордони на в’їзд іноземцям. Рішення почне діяти з 00:00 29 серпня до 28 вересня. Для кого кордони залишаться відкритими, читайте тут.
Бюджетникам підвищили зарплати. Кабмін підвищив посадові оклади працівникам бюджетної сфери в зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати з 4723 грн до 5000 грн з 1 вересня. Посадовий оклад працівника 1 тарифного розряду єдиної тарифної сітки встановлено в розмірі 2225 гривень (в співвідношенні до розміру мінімальної зарплати 5000 гривень – 44,5%). Посадовий оклад працівника 25 розряду складе 10 035 грн.
Курс гривні до кінця року. Як повідомив голова ради НБУ Богдан Данилишин, до кінця поточного року курс гривні залишиться близьким до нинішніх значень. Позитивне сальдо поточного рахунку підтверджує відсутність фундаментальних чинників, що впливають на знецінення національної валюти, а відповідно, і на посилення інфляційного тиску.
Підвищення пенсійного віку жінкам. У Міністерстві соціальної політики повідомили, що у жінок пенсійний вік становить 59,5 років. Переглядати його поки не збираються. Як зазначається, пенсійний вік повинен відповідати тривалості життя в Україні. У міністерстві не відкидають підвищення пенсійного віку в разі збільшення тривалості життя населення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас