RU
 

Невідомому солдату в Ковелі "відірвали" голову

Корреспондент.net,  10 травня 2018, 13:46
0
317
Невідомому солдату в Ковелі  відірвали  голову
Фото: facebook.com/nationalcorpskovel
У Ковелі "обезголовили" радянський пам'ятник

На пам'ятній плиті вандали намалювали символ Національного корпусу. В організації поспішили відхреститися від руйнування пам'ятника радянським солдатам.

На виїзді з міста Ковель Волинської області невідомі пошкодили пам'ятник радянському солдату. Пам'ятнику "відрізали" голову і розмалювали пам'ятну плиту. Про це в четвер, 10 травня, повідомляє прес-служба поліції Волинської області.

"Патрульні поліцейські виявили пошкодження пам'ятника на вулиці Луцькій, під час патрулювання в місті Ковель", - йдеться в повідомленні.

За інформацією управління культури Волинської ОДА, пам'ятник не входить до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Він виготовлений з бетону, встановлений у 1956 році.

Правоохоронці працюють над встановленням осіб, причетних до злочину. За фактом умисного пошкодження відкрито кримінальне провадження. Винним загрожує покарання у вигляді штрафу, обмеження волі або позбавлення волі до трьох років.

Разом з тим активісти з Національного корпусу Ковеля вже відхрестилися від причетності до вандалізму.

"Вандали відірвали голову, а на пам'ятній плиті незграбно намалювали Азовський символ - Ідею Нації. Ми розцінюємо цей інцидент як провокацію з метою дискредитації Національного Корпусу та всього націоналістичного руху", - йдеться в повідомленні організації.

Напередодні в Таллінні до пам'ятника радянському воїну принесли гори квітів.

Як повідомлялося, в Празі облили фарбою пам'ятник радянському маршалу. У мерії столиці Чехії вже пообіцяли очистити монумент.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: вандализмВолынская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі