14:44 19.03.2020

МОЗ не виключає залучення приватних клінік для госпіталізації пацієнтів із коронавірусом - Ляшко

2 хв читати
МОЗ не виключає залучення приватних клінік для госпіталізації пацієнтів із коронавірусом - Ляшко

Міністерство охорони здоров'я України в рамках розробки сценаріїв надання медичної допомоги при Covid-19 не виключає залучення приватних клінік для госпіталізації пацієнтів із коронавірусом, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Ми почали готувати систему охорони здоров'я ще тільки-но побачили поширення вірусу в Китаї, було розроблено національний план протидії, його було затверджено рішенням уряду. Було створено нацштаб, ми знали, як реагуватимемо, було визначено госпітальні бази в кожній області, було розроблено чотири сценарії протидії поширенню захворювання в Україні", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

Ляшко повідомив, що найближчими днями МОЗ презентує інтерактивну карту, на якій у режимі реального часу буде представлено інформацію, як відбувається "перепрофілювання і розгортаються ліжка, які визначено госпітальні бази, які прийматимуть пацієнтів із коронавірусом".

Ляшко також повідомив, що, згідно з розробленими сценаріями, сформованими на основі досвіду поширення захворювання в Китаї та Італії, в легких випадках захворювання медичну допомогу надаватимуть амбулаторно в умовах домашньої ізоляції.

За оцінкою МОЗ, таких випадків може бути близько 80%.

"Для решти 20%, які потребуватимуть госпіталізації до інфекційних лікарень, ми створили карту, яку буде доведено до відома до диспетчерів екстреної медичної допомоги, щоб усі розуміли, куди потрібно госпіталізувати. Карта чітко показуватиме, куди везти пацієнта, де на сьогодні є зведене ліжко та інтенсивна терапія", - сказав він.

Ляшко повідомив, що другий сценарій надання медичної допомоги при коронавірусі передбачає перехід на залучення ліжкового фонду перепрофільованих медзакладів терапевтичного профілю, які також прийматимуть пацієнтів із Covid-19.

Третій сценарій, за словами головного санлікаря України, передбачає залучення приватних клінік.

"Це розширить масштаб надання медичної допомоги", - сказав він.

Ляшко зазначив, що алгоритм медичної допомоги при коронавірусі цілком відповідає рекомендаціям ВООЗ і враховує найкращі практики Китаю та Італії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

ТЧХУ надає послуги з ментальної та фізичної реабілітації

Компанія "Байєр" призначила нового керівника фармацевтичного підрозділу в Україні

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА