День фінансів, 13 вересня: в передчутті підвищення цін на газ і сум відшкодування за депозитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 вересня: в передчутті підвищення цін на газ і сум відшкодування за депозитами

658
Четвер, 13 вересня. Події та їх наслідки:
Подія:
Газ для населення точно подорожчає. Міністр енергетики Ігор Насалик підтвердив інформацію про те, що найближчим часом Кабінет міністрів підвищить ціну на газ для населення, що є однією з умов МВФ.
Наслідок:
Як українцям перерахують платіжки після підвищення ціни на газ. Після зростання газового тарифу на 23,5% опалення і підігрів води подорожчають в середньому на 15-18%. Тобто середня ціна платіжки за двокімнатну квартиру в 1,5-2 тис. грн. підніметься до 1,7-2,4 тис.
Подія:
В Україні немає проблемних банків. Таку заяву зробив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін. За його оцінкою, кризи ліквідності в банківському секторі, про яку останнім часом заговорили в НБУ, не існує. При цьому він додав, що стурбованість ФГВФО викликає штучне розхитування ситуації щодо банків з російським капіталом.
Наслідок:
Суму відшкодування за депозитами можуть збільшити в 4 рази. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб пропонує наступного року приступити до поетапного збільшення гарантованої суми відшкодування з 200 тис. грн до 500-800 тис. грн. При цьому директор-розпорядник Костянтин Ворушилін додав, що для підвищення гарантованої суми відшкодування потрібно мати сильну економіку. До речі, на порталі Finance.ua працює вигідна програма для вкладників – “Бонус до депозиту”. З її допомогою можна отримувати підвищену відсоткову ставку:

Це цікаво. 🤔 Хочу більше грошей від депозиту

Подія:
Оприлюднено рейтинг використання областями коштів Дорожнього фонду. Міністерство інфраструктури показало, як регіони України використовують кошти Державного дорожнього фонду, виділені на ремонт доріг. Серед лідерів використання коштів Дорожнього фонду – Хмельницька (99%), Івано-Франківська (86%), Чернігівська (84%), Вінницька (83%), Львівська (80%) та м. Київ (84%).
Наслідок:
Омелян пояснив, чому не ремонтуються дороги в деяких областях. Деякі області України відстають в темпах ремонту доріг через те, що кладуть на депозит виділені їм гроші. Це робиться з метою отримати прибуток у вигляді відсотків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас