Нафтопереробні заводи в усьому світі почали припиняти роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтопереробні заводи в усьому світі почали припиняти роботу

Фондовий ринок
2450
Нафтопереробні заводи (НПЗ) в усьому світі почали призупиняти виробництво або знижувати обсяги переробки, оскільки попит на паливо опинився під серйозним тиском через пандемію коронавірусу.
Про це повідомляє OilExp.
За оцінками, світовий попит на паливо скоротиться в наступному кварталі на 15-20%, головним чином через припинення більшості авіаперевезень по всьому світу у зв’язку з поширенням коронавірусу. Різке зниження попиту на нафтопродукти неминуче завдасть серйозного удару по роботі НПЗ.
У п’ятницю було оголошено про перші зупинки нафтопереробних заводів в Індії та низці європейських країн. Італійська API тимчасово зупинить роботу на своєму нафтопереробному заводі в Анконі, потужність якого становить 85 000 барелів на добу. В Індії найбільші нафтопереробні заводи Indian Oil Corp і Mangalore Refinery and Petrochemicals також оголосили про форс-мажорні обставини, пише видання.
Тим часом ряд інших НПЗ вживає необхідних заходів для скорочення обсягів переробки. Раніше стало відомо, що американська ExxonMobil скорочує виробництво на своєму заводі в Батон-Ружі в США. Деякі НПЗ в Великобританії і Німеччині також скоротили обсяги виробництва, французька дочірня компанія ExxonMobil планує адаптувати виробництво до падаючого попиту.
Зниження потреби в нафтопродуктах йде поряд і з падінням попиту на саму сировину. На думку глави Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроля, світовий попит на нафту через коронавірус може впасти на 20 млн барелів на день, а сховища нафти скоро можуть бути заповнені.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас