RU
 

Соцопитування показало, скільки українців відчули поліпшення цьогоріч

Корреспондент.net,  26 грудня 2019, 14:15
0
368
Соцопитування показало, скільки українців відчули поліпшення цьогоріч
Фото: politeka.net

На думку більшості українців, погіршилася ситуація у сфері цін і тарифів. Також багатьох не влаштовує охорона здоров'я і соцзахист.

Поліпшення життя в 2019 відчули 14% українців, погіршення - 29%, а відносна більшість - 47% - вважає, що ситуація не змінилася, про що свідчать дані опитування фонду Демократичні ініціативи та Центру Разумкова.

Як і рік тому, більшість громадян вважає, що в більшості сфер життя положення в Україні за поточний рік погіршилося, хоча і в меншій мірі, ніж торік. Рік тому за більшістю сфер переважали оцінки змін на гірше, а в цьому році переважає думка, що ситуація не змінилася.

Негативні зміни відбулися в цьому році, на думку українців, в наступних сферах: в рівні цін і тарифів - тут погіршення зазначили 61% населення, охороні здоров'я (46%), соціальний захист (44%). Поліпшення ситуації громадяни відзначили лише в трьох сферах - обороноздатності країни (31% відзначили зміни на краще, 15% - зміни до гіршого і ще 44% - відсутність змін), міжнародному іміджі України (31% - зміни на краще, 21% - зміни до гіршого і 38% - відсутність змін) і міжнаціональних відносинах (19% - зміни на краще, 15% - зміни до гіршого і 54% - відсутність змін).

В інших сферах переважають відповіді "не змінилося", проте в балансі відповідей переважає негатив, хоча і істотно менший, ніж в 2018 році.

У цілому громадяни оцінили економічне становище країни в 2019 році в 2,46 бала за 5-бальною шкалою, а рівень добробуту власної родини - в 2,75 бала.

Опитування фонду Демократичні ініціативи та Центру Разумкова показало, що в кінці 2019 року президентові України Володимиру Зеленському довіряли 62% громадян, не довіряли - 31%, баланс довіри-недовіри + 31%.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: украинцыопросВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі