15:42 15.02.2020

Корнієнко розповів про ідеологію "Слуги народу – "український централізм"

2 хв читати
Корнієнко розповів про ідеологію "Слуги народу – "український централізм"

Ідеологією пропрезидентської політичної партії "Слуга народу" є "український центризм", заявив її голова і перший заступник керівника однойменної фракції у Верховній Раді Олександр Корнієнко.

"Ми можемо стати тією партією, яка буде вільна від ідеологічних забобонів минулого. Якщо говорити про дефініції, то це центризм. Ми центристи, але це не той центризм, до якого всі звикли упродовж усієї історії України: коли ти не знаєш за що ти, то ти "центрист", - заявив Корнієнко в суботу, виступаючи на з'їзді партії "Слуга народу".

За його словами, ідеологія партії характеризується поняттям, яке політсила планує закріпити як "український центризм".

"Ми можемо стати партією активного центризму, мотивованого на всебічний і невпинний розвиток України. Це центризм, який забезпечує виконання нашої програми. Це центризм, який заперечує політичні крайнощі і радикалізм, але це креативний центризм, це "український центризм". Ми пропонуємо закріпити цю справу на рівні статуту, зробити певні дії, щоб ввести цей термін у сучасний Політологічний простір: український центризм як ідеологія партії "Слуга народу", - пояснив глава партії.

Корнієнко вважає, що будь-яка ідеологія не повинна бути для членів політичної сили об'єктом поклоніння, а тільки інструментарієм для побудови процвітаючої української держави.

"Ми патріоти і навіть націоналісти, коли йдеться про захист кордонів нашої держави. Але ми гуманісти, коли мова йде про захист прав людини. Ми лібертаріанці, коли відкриваємо ринки: землі, спирту, бурштину з прозорими правами для всіх. Але ми державники, коли йдеться про дотримання податкової дисципліни. Ми ліберали, коли захищаємо власність і економічну свободу людини. І при цьому ми соціалісти, коли йдеться про захист і забезпечення пенсіонерів, ветеранів – всіх, кому це необхідно. Для нас немає кінцевого шляху, щоразу ми вибираємо той, який допоможе просуватися до нашої мети - побудови країни і суспільства заможних людей", - заявив Корнієнко.

Він переконаний, що жодна з ідеологій минулого - націоналізм, соціалізм, неолібералізм чи комунізм - не пронесли українцям бажаного, а лише біль і страждання. Саме тому вони обрали, як сказав Корнієнко, "третій шлях".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА