15:19 03.12.2018

Укрсоцбанк оскаржить 30,5 млн грн штрафу НБУ за слабкий фінмоніторинг

2 хв читати
Укрсоцбанк оскаржить 30,5 млн грн штрафу НБУ за слабкий фінмоніторинг

Укрсоцбанк (Київ) категорично не згоден з висунутими на його адресу Нацбанком Украни обвинуваченнями про здійснення ризикової діяльності та заявляє, що самостійно виявив всі випадки ризикованих операцій задовго до перевірки регулятора.

"У зв'язку з тим, що НБУ при винесенні рішення (про накладення штрафу на 30,45 млн грн - ІФ) за результатами перевірки не взяв до уваги пояснення та заперечення банку, банк буде оскаржувати рішення регулятора в судових інстанціях", - йдеться в прес-релізі фінустанови в понеділок.

Згідно з ним, планова інспекційна перевірка Нацбанку з окремих питань фінансового моніторингу та валютного законодавства проводилася в Укрсоцбанку в період з 14 грудня 2017 року до 8 травня 2018 роки за період діяльності з 2015 до 2017 рр., з яких період до жовтня 2016 припадає на контроль попереднього акціонера - UniCredit Group.

Укрсоцбанк зазначає, що в більшості виявлених випадків ризикових операцій клієнтам було відмовлено в обслуговуванні відповідно до закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів".

Як повідомлялося, НБУ оштрафував Укрсоцбанк на 30,45 млн грн за видачу понад 1 млрд грн готівки без належної перевірки клієнтів.

Нацбанк також виніс банку письмове застереження, зокрема за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів банку - PEP і порядків реєстрації та припинення фінансових операцій; за незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають обов'язковому фінмоніторингу, і за невиконання обов'язки відмови в проведенні таких операцій.

Укрсоцбанк - один з найбільших універсальних банків України, що працює на ринку з 1990 року. Нарикінці жовтня 2016 року було завершено операцію з передання 99,9% акцій ПАТ "Укрсоцбанк" від UniCredit Group на користь ABH Holdings S.A. (АВНН), основним активом якого в Україні є Альфа-банк, в обмін на міноритарну частку власності в ABHH в розмірі 9,9%.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2018 року за розміром чистих активів Альфа-банк посідав 6-е місце (56,894 млрд грн), Укрсоцбанк - 13-е місце (20,050 млрд грн) серед 82 фінустанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

Гендиректор Федерації роботодавців: На кожному нашому підприємстві - близько 10% мобілізованих співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА