12:58 22.06.2020

Київ готовий виділити 30 млн грн для вирішення проблем потерпілих від вибуху будинку людей, який, найімовірніше, доведеться демонтувати - Кличко

2 хв читати

Київ готовий виділити з резервного фонду міського бюджету 30 млн грн для вирішення житлових проблем людей, які постраждали внаслідок вибуху в будинку в Дарницькому районі столиці, а сам будинок, найімовірніше, доведеться демонтувати, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Фахівці говорять, що будинок, найімовірніше, доведеться демонтувати. Я сьогодні вранці був на нараді у прем'єр-міністра. Запропонував варіант, як ми можемо допомогти постраждалим жителям. Половину коштів на житло для них може надати місто, половину - уряд. Прем'єр-міністр підтримав таку пропозицію. Київ готовий виділити з резервного фонду 30 млн грн для вирішення житлових проблем людей, у будинку яких стався вибух. Прем'єр-міністр пообіцяв розглянути можливість допомоги від держави", - розповів він під час онлайн-брифінгу в понеділок.

Кличко зазначив, що наразі на всіх поверхах будинку встановили зміцнювальні балки, щоб він не розвалився. Також фахівці обстежують сусідні будинки, щоб визначити, в якому вони стані і чи безпечні для проживання.

За його словами, Київ надає необхідну допомогу всім постраждалим жителям. В інтернати переселили вже 56 жителів будинку, їх забезпечили харчуванням, медикаментами та всім необхідним.

"Київ цього тижня надасть матеріальну допомогу постраждалим жителям міста і родичам загиблих", - наголосив мер.

Кличко також зазначив, що "Укрзалізниця", багато співробітників якої живуть у цьому будинку, надала їм проживання в готелях. Частина людей вирішила пожити у родичів або знайомих.

Він повідомив, що внаслідок вибуху в багатоповерхівці загинуло троє людей, доля двох залишається невідомою.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 у десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо газоповітряної суміші, без подальшого горіння.

Знайдено трьох загиблих, розбір завалів триває. П’ять осіб травмовані.

За інформацією МВС, пошкоджені 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровані 125 громадян. Зруйновані 16 квартир з 4-го до 9-го поверхів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

У ХАРКОВІ ПРОГРИМІВ ВИБУХ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

В Україні очікується спекотна погода, з короткочасними дощами та грозами

У Херсоні через обстріл пошкоджено будівлю медзакладу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА