RU
 

На відновлення Бейрута направлять $2,5 млрд - ЗМІ

Корреспондент.net,  5 грудня 2020, 03:33
0
470
На відновлення Бейрута направлять $2,5 млрд - ЗМІ
Фото: twitter.com/PsychologyDoc
Наслідки вибуху в Бейруті

ЄС, ООН і Світовий банк вказують на необхідність прозорого розслідування обставин, через які сталася трагедія.

 
Згідно зі спільним планом Євросоюзу, ООН та Світового банку з реконструкції Бейрута після вибуху в порту відновлення ліванської столиці займе 18 місяців і обійдеться у 2,5 мільярда доларів. Про це в суботу, 5 грудня, повідомила газета The Daily Star з посиланням на відповідний документ.
 
"Міжнародні донори, які будуть спонсорувати програму реконструкції Бейрута, виходять з того, що в Лівані буде сформовано найближчим часом уряд, який заслуговує на довіру і який візьметься за проведення реформ", - зазначено в матеріалі.
 
Крім того, наголошується, що згадані організації наполягають "на проведенні аудиторської перевірки банківських установ, встановленні контролю за рухом капіталів і здійсненні ефективних заходів щодо стабілізації фінансового становища" та вказують на необхідність прозорого розслідування обставин, через які сталася трагедія.
 
Нагадаємо, 4 серпня в порту Бейрута пролунав потужний вибух. Загинули близько 180 осіб, тисячі постраждали. За офіційною версією, в гавані здетонувало 2750 тонн селітри.
 
У справі про вибух були заарештовані 19 чиновників, в тому числі генеральний директор порту Хасан Крейтем і глава митної служби Бадрі Дахер. Винним за злочинну недбалість, що стала причиною трагедії, може бути винесено смертний вирок.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ЕСВсемирный банкООНЛиванреконструкцияпорт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі