RU
 

У Криму пошили найбільшу в світі феску

Корреспондент.net,  5 травня 2018, 13:06
0
208
У Криму пошили найбільшу в світі феску
Фото: РИА Новости Крым, Владислав Сергиенко
У Криму триває кримськотатарське свято Хидирлез

Під час урочистостей на весняному святі Хидирлез урочисто представили рекорд - найбільший в світі кримськотатарський жіночий головний убір.

На кримськотатарському національному святі Хидирлез в Криму презентували найбільший в світі кримськотатарський жіночий головний убір - феску, повідомляє в суботу, 5 травня РИА Новости.

Організатори винесли головний символ торжества - феску, діаметром 1,5 метра і висотою 60 см. Феску місцеві умільці пошили спеціально для Хидирлеза з червоного оксамиту.

До головного убору прикріпили спеціально виготовлену монетку з емблемою свята. Право прикріпити символічну монету надали муфтію Криму Еміралі Аблаєву.

Хидирлез - національне свято кримських татар, яке символізує родючість, достаток і благополуччя, відзначається щорічно в першу неділю травня масовими гуляннями.

Нагадаємо, в Криму тривають переслідування кримських татар. В кінці квітня повідомлялося про те, що ФСБ проводить масові обшуки в будинках кримських татар. Пізніше стало відомо, що політв'язень Абдуллаєв перебуває в критичному стані в СІЗО.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Крымские татарыпраздникиКрым
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі