21:36 13.11.2020

Санкції США заважають Ірану платити в міжнародний фонд вакцин проти COVID-19

2 хв читати
Санкції США заважають Ірану платити в міжнародний фонд вакцин проти COVID-19

Іран через санкції США не може внести передоплату в фонд COVAX, до завдання якого входить розподіл у всьому світі вакцин від коронавірусу COVID-19, повідомляють у п'ятницю місцеві ЗМІ з посиланням на прес-секретаря Міністерства охорони здоров'я республіки Сіми Садат Ларі.

"Внесення передоплати з нашого боку за участь СOVAX триває повним ходом, але через боягузливі санкції американців і проблем з переведенням валюти цей (процес) поки не здійснився", - сказала вона.

Прес-секретар пояснила, що проблеми виникли через те, що санкції США заважають деяким іноземним банкам обробляти фінансові операції за участю Ірану.

"Найважливіші питання щодо вакцин проти коронавірусу - це те, наскільки ефективна вакцина і для яких груп вона найбільш ефективна", - зазначила Ларі.

Вона наголосила, що найкращим методом боротьби з вірусом, не дивлячись на вакцини, залишаються норми дистанціювання і носіння маски.

Прес-секретар міністерства охорони здоров'я також повідомила, що за останню добу в Ірані було зафіксовано 11 тис. 737 нових випадків захворювання COVID-19. Таким чином, всього в Ірані вірусом заразилися щонайменше 738 тис. 322 осіб. 40,5 тис. осіб померли від наслідків зараження інфекцією, а понад 546,6 тис. повністю одужали.

Понад 170 країн беруть участь в ініціативі ВООЗ та Глобального альянсу з вакцин та імунізації (GAVI) - COVAX, спрямованої на забезпечення глобального доступу до ефективної вакцини від коронавірусу для всіх країн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вивішений у Рижівці Сумської області прапор окупантів був замінований - Генштаб ЗСУ

Одна людина загинула внаслідок пожежі та вибухів на польському збройовому заводі

Половина українців за конструктивну критику влади, майже третина – за її посилення – КМІС

Мешканець Львівської області загинув унаслідок наїзду потяга - поліція

НАДС закликає відмовитися від використання поняття "чиновник"

Європарламент може посилити підтримку України - Соболєв

Будинок із фільму "Сам удома" знайшов покупця за тиждень за ціною в $5,25 млн

Україна має намір збільшити до 40% кількість жінок на держслужбі на рівні ухвалення рішень до 2027 року - голова НАДС Алюшина

СБУ затримала 19-річного одесита, який готував ворожі удари по військових вишах і лікарнях у Житомирі й Одесі

Стефанчук візьме участь у саміті голів парламентів Польщі та країн Балтії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА