18:25 09.08.2018

Знайомі екс-торнадівців блокували їх вивезення із СІЗО у Києві, інформацію внесено до ЄРДР

4 хв читати

Знайомі та родичі колишніх співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо", щодо яких розглядається справа про вчинення ними тяжких і особливо тяжких злочинів, спробували перешкодити їх вивезенню зі слідчого ізолятора в Києві у четвер, повідомляє відділ комунікації столичної поліції .

"О 16.10 до чергової частини столичної поліції надійшло повідомлення про те, що в Шевченківському районі на вулиці Дегтярівській під стінами Київського слідчого ізолятора зібралися близько 30-40 осіб, які перекрили дорогу і виступають проти вивезення з СІЗО деяких підсудних - їхніх родичів і знайомих", - йдеться в повідомленні.

На місце були направлені правоохоронці, ситуацію було узято під контроль.

"За фактом навмисного блокування виїзду спецавтомобілів, і цим було здійснено втручання в діяльність працівників правоохоронних органів, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, співробітника державної виконавчої служби, приватного виконавця ) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє "Еспресо.ТВ", екс-торнадівців намагалися вивезти на трьох автозаках до різних місць тимчасового тримання. Зрештою три автозаки полишили територію СІЗО, але хто саме перебував у них, достовірно невідомо.

Перед цим екс-торнадівці, не згодні з вивезенням з Лук'янівського СІЗО, забарикадували вихід з камери і чинили опір правоохоронцям, після чого на місце прибув спецназ Державної пенітенціарної служби, а в'їзди і виїзди з СІЗО були заблоковані поліцейськими.

Як повідомлялося 17 червня 2015 року в Луганській області було затримано і заарештовано судом 8 осіб, зокрема семеро - бійці роти "Торнадо", включно із їхнім командиром Русланом Онищенком. Для всіх затриманих обрано судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави. 18 червня 2015 року голова МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти. Спецроту передислокували зі Станиці Луганської на базу МВС у Боярці наприкінці літа - початку осені 2015 року. 10 березня 2016 року було затримано заступника комбата Микола Цукура і бійця Іллю Холода.

7 квітня 2017 року Оболонський райсуд Києва засудив екс-командира розформованої роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" Головного управління МВС України в Луганській області Руслана Онищенка, його заступника Миколу Цукурова і ще шістьох співробітників підрозділу до тривалих термінів позбавлення волі, ще чотирьом обвинуваченим дав умовні терміни.

Р.Онищенко засуджений до 11 років позбавлення волі, М.Цукур - до 9 років, громадянина Білорусі Данила Ляшука - до 10 років, Іллю Холода - до 9,5 років. Також екс-бійці Борис Гульчук, Максим Глєбов, Нікіта Куст засуджені до 9 років ув'язнення кожен, а Анатолій Пламадяла - до 8 років позбавлення волі. Крім того, бійці розформованої роти "Торнадо" Юрій Шевченко, Роман Іваш, Андрій Демчук, і Микита Свиридовський засуджені до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном: в Ю.Шевченка до 3 років, і по 2 роки в інших.

Термін відбування покарання для Р.Онищенка, Н.Куста, Б.Гульчука і М.Глєбова встановлено з 17 червня 2015 року, коли їх затримали, у М.Цукура та І.Холода - з 10 березня 2016 р., Д.Ляшука - з 9 вересня 2015 р, в А.Пламадяли - з 13 квітня 2016 р. При цьому на засуджених поширюється дія "Закону Савченко", згідно з яким день попереднього ув'язнення враховується як два дні терміну відбування покарання.

На засуджених ж до умовного відбування покарання покладено додаткові зобов'язання, зокрема - прибути до уповноважених органів, інформувати про зміну місця реєстрації, перебувати за місцем проживання у вечірній і нічний час доби і носіння "електронного браслета".

Після винесення вироків представники державного обвинувачення і адвокати засуджених заявили про наміри оскаржити це рішення в Апеляційному суді Києва. "Ми вважаємо, що за такі тяжкі та особливо тяжкі злочини терміни покарання мають бути вищими", - сказав після засідання суду прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

Він зазначив, що обвинувачення просило суд призначити "торнадівцям" великі терміни позбавлення волі, зокрема, екс-командиру Руслану Онищенку - 15 років.

У свою чергу адвокат Володимир Якимов заявив, що сторона захисту вважає "торнадівців" абсолютно невинними і за всіма 12 засудженим подаватиме апеляції. Він також вказав, що суд не визнав факт створення злочинної організації, про що говорилося в обвинувальному акті. У свою чергу, Р.Кравченко зазначив, що суд використав термін "організована злочинна група" з чіткою структурою і організацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА