Деякі питання сталого функціонування системи теплозабезпечення м. Києва
Постанова Кабінету Міністрів України від 18.12.20181113
Документ 1113-2018-п, чинний, поточна редакція — Прийняття від 18.12.2018
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 22.12.2018. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 18 грудня 2018 р. № 1113
Київ

Деякі питання сталого функціонування системи теплозабезпечення м. Києва

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити, що боргові зобов’язання з оплати спожитих енергоносіїв, отримані комунальним підприємством виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) “Київтеплоенерго” (далі - комунальне підприємство) у зв’язку з правонаступництвом згідно із статтею 22 Закону України “Про теплопостачання”, підлягають реструктуризації шляхом розстрочення на 60 календарних місяців рівними частинами з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому укладається з публічним акціонерним товариством “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” договір про реструктуризацію боргових зобов’язань без надання забезпечення їх виконання з можливістю дострокового погашення.

На реструктуризовану заборгованість не нараховуються неустойка (штрафи, пені), проценти річних, інфляційні нарахування, а також відсотки, крім випадків повного або часткового нездійснення платежів за договором про реструктуризацію боргових зобов’язань.

Повне або часткове нездійснення платежів за договором про реструктуризацію боргових зобов’язань, укладеним відповідно до цього пункту, загальним обсягом, що дорівнює сумі тримісячних платежів за цим договором, є підставою для:

розірвання зазначеного договору публічним акціонерним товариством “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” в односторонньому порядку;

дострокового стягнення всієї реструктуризованої та непогашеної заборгованості згідно із зазначеним договором;

нарахування на непогашену суму реструктуризованої заборгованості неустойки (штрафів, пені), процентів річних, інфляційних нарахувань.

2. Публічному акціонерному товариству “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” як суб’єкту ринку природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки для забезпечення загальносуспільних інтересів, укладати з комунальним підприємством договора на постачання природного газу за ціною, визначеною Кабінетом Міністрів України, та видавати комунальному підприємству номінації на постачання природного газу в порядку, передбаченому законодавством, за умови укладення комунальним підприємством договору про реструктуризацію боргових зобов’язань у порядку, передбаченому пунктом 1 цієї постанови, його належного виконання та дотримання комунальним підприємством рівня розрахунків за укладеними договорами постачання природного газу не нижче 90 відсотків (у період з 1 грудня 2018 р. по 1 квітня 2019 р. - не нижче 78 відсотків).

Прем'єр-міністр України

В.ГРОЙСМАН

Інд. 37




вгору