16:55 22.07.2020

Держдеп США оголосив винагороду по $1 млн за кожного з двох українських хакерів

2 хв читати
Держдеп США оголосив винагороду по $1 млн за кожного з двох українських хакерів

Державний департамент США пропонує $1 млн винагороди за інформацію, яка допоможе заарештувати двох громадян України, яких розшукують за кіберзлочинність.

"Сьогодні Державний департамент США оголошує винагороду в розмірі до $1 млн (за кожного розшукуваного) за інформацію, що допоможе заарештувати та/або засудити громадян України Артема В'ячеславовича Радченка та Олександра Віталійовича Єременка за їхню участь у транснаціональній організованій злочинності, зокрема у кіберзлочинах", - йдеться в заяві для преси держсекретаря США Майка Помпео, оприлюдненій у середу на сторінці посольства США в Україні в соцмережі Facebook.

У заяві зазначено, що в січні 2020 року в результаті розслідування, проведеного Секретною службою США, було висунуто обвинувачення проти Радченка та Єременка за 16 статтями, зокрема в змові для вчинення шахрайства з цінними паперами, електронному шахрайстві і кібершахрайстві. Обвинувачення стверджує, що Радченко та Єременко зламали електронну систему збирання, аналізу та пошуку даних (EDGAR) Комісії з цінних паперів і бірж США і викрали тисячі конфіденційних файлів, які потім незаконно продали, щоб отримати прибуток. Комісія з цінних паперів і бірж США також подала позов, висунувши обвинувачення проти Єременка та інших фізичних і юридичних осіб.

"Це оголошення про винагороду зроблено в рамках програми TOCRP, за якою, разом з програмою Державного департаменту США з винагород за надання інформації про міжнародну наркоторгівлю, до відповідальності було притягнуто понад 75 транснаціональних злочинців з моменту започаткування цих програм у 1986 році. Державний департамент США виплатив понад $130 млн винагород за інформацію, що привела до зазначених арештів", - йдеться в повідомленні.

Бюро Державного департаменту США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків і правоохоронних питань керує цими програмами винагород у тісній координації з Секретною службою США (USSS), Управлінням боротьби з наркотиками (DEA), Федеральним бюро розслідувань (FBI), Міграційною та митною правоохоронною службою США й іншими урядовими агентствами США.

"Ці дії демонструють прихильність Державного департаменту США підтримувати зусилля правоохоронних органів і загальнодержавний підхід до боротьби з транснаціональною організованою злочинністю", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА