12:23 16.04.2020

Глави МЗС п'яти країн, чиї громадяни загинули в літаку "МАУ", запевнили, що продовжують обстоювати повне й незалежне розслідування авіакатастрофи

2 хв читати
Глави МЗС п'яти країн, чиї громадяни загинули в літаку "МАУ", запевнили, що продовжують обстоювати повне й незалежне розслідування авіакатастрофи

У зв'язку з тим, що минуло 100 днів з моменту аварії в Ірані літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ"), члени міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи рейсу PS752 - Україна, Канада, Швеція, Афганістан і Сполучене Королівство - запевнили, що міністри закордонних справ країн продовжують працювати спільно й обстоювати прозоре розслідування авіакатастрофи.

"Користуючись нагодою, члени координаційної групи хотіли би запевнити родини та близьких жертв, що наша група міністрів продовжує спільно працювати, відстоюючи повну відповідальність, прозорість, справедливість і компенсації, а також повне, незалежне і прозоре розслідування, аби допомогти родинам та близьким подолати горе, яке вони надалі переживають", - ідеться в спільній заяві держав-учасниць міжнародної групи, розміщеній на сайті МЗС України в четвер.

Як повідомлялося раніше, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Повний захист українського неба має стати нормою, партнери точно знають, що для цього потрібно

РФ вночі завдала удару по двох ГЕС - "Укргідроенерго"

Гарантована незалежність України буде завжди надійним захистом кожній дитині в нашій державі - Зеленський

Поїзд з України до Хелма до 30 серпня висаджуватиме пасажирів на станції Дорогуськ у зв'язку з ремонтними роботами

У Львівській області ворожі ракети уразили три об'єкти критичної інфраструктури, постраждали чотири людини

У Вінницькій області на об'єкті критичної інфраструктури виникла пожежа від падіння уламків збитого БПЛА

Від початку року російські війська захопили 752 кв.км території України - ISW

Знайдено ще одного загиблого внаслідок нічної ракетної атаки на Харків 31 травня

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА