15:22 18.05.2019

Курц не має наміру зберігати правлячу в Австрії коаліцію і оголосить про вибори

2 хв читати
Курц не має наміру зберігати правлячу в Австрії коаліцію і оголосить про вибори

Канцлер Австрії Себастьян Курц не має наміру зберігати правлячу коаліцію після скандалу, в центрі якого опинився віце-канцлер Гайнц-Крістіан Штрахе, повідомляють в суботу європейські ЗМІ з посиланням на джерела.

При цьому поки що не зрозуміло, коли саме канцлер має намір організувати в країні нові парламентські вибори. На думку експертів, у очолюваної канцлером Австрійської народної партії є хороші шанси на успіх на голосуванні.

Раніше німецькі ЗМІ повідомили, що Курц більше не має наміру співпрацювати зі своїм віце-канцлером Штрахе, який потрапив у пов'язаний з Росією політичний скандал.

Штрахе підозрюють у тому, що він у 2017 році на Ібіці контактував з російським підприємцем Оленою Макаровою і обговорював з нею можливості допомоги з її боку на парламентських виборах в обмін на вигідний контракт, повідомляло видання Spiegel.

Зокрема, за даними видання, росіянці за її фінансову допомогу на виборах пропонували вигідні умови для придбання одного з впливових австрійських видань - Kronen Zeitung.

Інформація стала надбанням гласності після того, як частково відеозапис з розмовою було розміщено у Spiegel. Хто є автором відео, не повідомляється.

У момент зустрічі австрієць, який є лідером Австрійської партії свободи (АПС), ще не був віце-канцлером. Зустріч, імовірно, організував один із помічників Штрахе, що знає російську мову.

На запису видно, що всі учасники зустрічі перебували в стані доволі сильного алкогольного сп'яніння.

За даними ЗМІ, прокуратура має намір перевірити інформацію, отримавши у Spiegel весь відеозапис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА