18:54 03.01.2019

З'їзд забороненої КПУ висунув Петра Симоненка кандидатом у президенти України

2 хв читати
З'їзд забороненої КПУ висунув Петра Симоненка кандидатом у президенти України

Комуністична партія України (КПУ) висунула кандидатом на посаду президента України першого секретаря ЦК партії Петра Симоненка.

Як повідомляється на сайті КПУ, таке рішення було ухвалено на позачерговому 54-му з'їзді, який відбувся в четвер, 3 січня, в Києві.

"Делегати з'їзду одностайно прийняли рішення висунути кандидатом на пост президента України від Комуністичної партії України Симоненка Петра Миколайовича, першого секретаря ЦК", - йдеться в повідомленні.

На з'їзді також було схвалено передвиборну програму кандидата на посаду президента України від КПУ.

Крім того, з'їзд зобов'язав партійні комітети і партійні організації завершити до 20 січня збір коштів для грошової застави кандидата на посаду президента України.

П.Симоненко в заключній промові на з'їзді висловив вдячність партійним організаціям і делегатам з'їзду за виявлену довіру. Він також дав характеристику наступній виборчій кампанії, яка, "на його переконання, буде драматичною за характером і трагічною за наслідками для народу".

Як повідомлялося, 8 липня 2014 року Мін’юст і Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про заборону КПУ на території держави. 16 грудня 2015 року суд заборонив діяльність КПУ за позовом Мін’юсту. 28 грудня КПУ звернулася до Київського апеляційного адмінсуду з апеляційною скаргою на відповідну постанову Окружного адмінсуду Києва.

25 січня 2016 року Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою КПУ, яка в судовому порядку намагалася оскаржити правовий висновок Комісії з питань додержання закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Ця постанова Вищого адміністративного суду України оскарженню не підлягає. "Таким чином, адміністративні суди дійшли висновку, що аргументи представників та адвокатів Комуністичної партії України не є обґрунтованими. Тобто остаточно підтвердили правомірність вищезгаданого правового висновку та відповідно заборону КПУ", - прокоментували тоді це рішення в Мін’юсті.

При цьому, як повідомляється у відповіді Міністерства юстиції України на запит інтернет-видання "Українська правда", "заборона діяльності партії не означає автоматичного припинення діяльності юрособи". "Таке припинення відбувається в порядку, встановленому чинним законодавством, зокрема шляхом створення ліквідаційної комісії, яка має повноваження на підставі закону, а також положень статуту визначати долю майна", - йдеться в листі Мін’юсту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА