Данилишин прокоментував, як відставка Лагард вплине на співпрацю України і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин прокоментував, як відставка Лагард вплине на співпрацю України і МВФ

Казна та Політика
706
Економічну політику України не можуть формувати тільки імпортери, фінансові посередники та інвестиційні банкіри – мають враховуватись й інтереси національних виробників. Тому Україні важливо за будь-яких умов продовжити співпрацю із МВФ.
Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Ради Національного банку Богдан Данилишин.
“Україна в нинішній ситуації не може відмовитися від співпраці з МВФ. Для обгрунтування цього пропоную просто зайти на сайт Міністерства фінансів і подивитися дані щодо майбутніх погашень за державним зовнішнім боргом нашої країни. Побачені цифри і реальна оцінка можливих джерел погашення боргу і відсотків по ньому не залишають сумнівів у необхідності продовження співпраці з Фондом”, – вказав голова Ради Національного банку.
У МВФ діє стандартна система ухвалення рішення щодо співпраці з країнами.
“З моєї точки зору, відставка Лагард не позначиться, тому що діяльність МВФ, процедури підготовки документів, моніторингу та оцінки не перебувають у залежності від персони керівника Фонду. Рішення приймаються відповідно до затвердженої процедури” – прокоментував Данилишин.
Рішення про надання кредитів країнам приймає колегіальний орган – Рада директорів МВФ. Тобто, персоналізувати проблему співпраці України і МВФ не варто.
Міжнародний валютний фонд може висунути стандартні вимоги для узгодження нової програми: мінімальний дефіцит державного бюджету, продовження структурних реформ, приватизація ряду державних компаній, продаж землі сільгосппризначення.
Крім того, відомо, що валюний фонд надає країнам-позичальникам кредити за умови проведення ними антиінфляційної та антикорупційної політики.

Довідка Finance.ua:

  • Саміт ЄС 2 липня висунув кандидатуру Крістін Лагард на пост глави Європейського Центрального Банку. У зв’язку з цим вона того ж дня оголосила, що тимчасово припиняє виконувати обов’язки директора-розпорядника МВФ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас