11:11 28.10.2020

Нацполіція України на третину підвищила кількість розкритих корупційних злочинів - Венедіктова

1 хв читати
Нацполіція України на третину підвищила кількість розкритих корупційних злочинів - Венедіктова

Національна поліція України в співпраці з органами прокуратури успішно налагодила системну роботу у сфері боротьби з корупцією, заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова на нараді з керівництвом Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції у вівторок.

"Понад 80% кримінальних проваджень щодо корупційних правопорушень розслідує Національна поліція України в тісній співпраці з органами прокуратури. На третину цього року збільшилася кількість викритих таких злочинів, на 20% кількість засуджених осіб. Нам вдалося налагодити системну роботу, проте необхідно докласти спільних зусиль для підвищення ефективності розслідування, щоб винні в корупційних злочинах усіх рівнів були справедливо покарані", - наголосила Венедіктова, повідомляє прес-служба Нацполіції в соцсети Facebook.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков погодився з генпрокурором і зазначив, що обсяг спільної роботи - колосальний. А органи внутрішніх справ працюють із прокуратурою для того, щоб знизити рівень корупції в Україні та показати суспільству результати роботи.

За категоріями правопорушень серед скерованих до суду кримінальних проваджень найбільше привласнень, розтрат майна або заволодінь ним шляхом зловживання службовим становищем - 1347, одержання неправомірної вигоди службовою особою - 136, зловживань владою або службовим становищем - 147 і зловживань впливом 43.

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, цього року також було складено понад 10 тис. протоколів про корупцію, 70% з яких уже скеровано до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА