ua en ru

Клімкін анонсував зустріч у нормандському форматі на рівні політдиректорів

Клімкін анонсував зустріч у нормандському форматі на рівні політдиректорів Фото: Павло Клімкін (Віталій Носач / РБК-Україна)

Зустріч у нормандському форматі на рівні політдиректорів запланована на вересень

Зустріч у нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція, Російська Федерація) на рівні політдиректорів запланована на вересень поточного року. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу Newsone.

За словами Клімкіна, наразі тривають переговори про поновлення зустрічей в нормандському форматі.

"Звичайно, ми говоримо про поновлення наших розмов в нормандському форматі. В вересні відбудеться ще одна зустріч спочатку політичних директорів для обговорення концепції миротворчості", - повідомив він.

Крім того, Клімкін зазначив, що обговорював з очільниками МЗС Німеччини та Франції доцільність проведення зустрічі у нормандському форматі на рівні міністрів.

"Ми думаємо про те, чи варто після цієї зустрічі (на рівні політдиректорів, - ред.) безпосередньо організувати контакт на міністерському рівні. Якщо ми будемо бачити, що є достатньо важливих пунктів для обговорення, а головне - що ми можемо просунутися, будемо говорити. Є багато ідей, одна з них - зустрітися в рамках Генасамблеї. Але зараз ми працюємо над ключовими питаннями: безпека, звільнення політв'язнів і заручників, і як ми бачимо послідовність розгортання миротворчої місії і її мандат", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччини, Франції та Російської Федерації) можуть провести наступний саміт в Парижі.