День фінансів, 19 березня: новий графік роботи банків, пільги за кредитами, штрафи на карантині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 березня: новий графік роботи банків, пільги за кредитами, штрафи на карантині

933
У четвер, 19 березня. Поки ПриватБанк святкує 28 років, розповідаємо не тільки, як створювався, ріс і ледь не лопнув найбільший банк країни. Але і про те, як в Україні пристосовуються до карантину.
Почали штрафувати за порушення карантину. За минулу добу, 18 березня, поліція склала понад три десятки постанов. Штрафи для звичайних громадян становлять 17-34 тисячі гривень, для чиновників – 34-170 тисяч гривень. Також зібрали для вас інформацію про те, як штрафують в інших країнах.
Банки змінили години роботи. Українські банки вживають заходів щодо зниження ризиків для співробітників і клієнтів на час карантину. Зокрема, тимчасово закривають частину відділень, скорочують години роботи, запроваджують санітарні години та обмеження на кількість клієнтів у відділенні.
Місія: заповнити декларацію онлайн. У зв’язку з карантином податкова служба підготувала серію відеоуроків про те, як користуватися електронними сервісами. Перший відеоурок присвячений заповненню декларації про майновий стан і доходи громадян. У податковій нагадують, що декларацію можна подати через електронний кабінет за допомогою електронного підпису.
До речі, в новому відео на YouTube-каналі Finance.ua наш фінансовий експерт розповідає, чому банки переходять на обмін валюти онлайн і чому в касах немає валюти 👇
Обіцяні 1000 гривень. Президент Зеленський заявив, що 1 квітня уряд «буде готовий» виплатити додаткову тисячу гривень пенсіонерам, які отримують менше ніж 5000 грн. Також він пообіцяв проіндексувати пенсії з 1 травня цього року.
“УЗ” продовжила строк повернення квитків. “Укрзалізниця”, щоб уникнути скупчення людей біля залізничних кас, продовжила строк повернення квитків на скасовані рейси поїздів. Замість одного місяця повернення здійснюватиметься протягом 90 діб для внутрішнього сполучення і 180 діб – для міжнародного.
За кредитами надаватимуть пільги. На період карантину Нацбанк дозволив застосувати пільговий режим обслуговування до всіх працюючих кредитів. Як відзначають в НБУ, банки не повинні накладати будь-які обмеження на операції клієнтів. Крім того, з 1 березня до 30 квітня банки не будуть нараховувати штрафи і пені за прострочення споживчого кредиту.
Водночас, МОЗ визначив три сценарії боротьби з коронавірусом. У МОЗ розроблений алгоритм реагування на спалахи коронавірусу на прикладі інших країн. За першим сценарієм медичну допомогу надають в легких випадках амбулаторно при домашній самоізоляції. Другий сценарій – це перехід за межі стаціонарних відділень або інфекційних лікарень, коли будуть залучатися перепрофільовані установи.
А в Нацбанку вирішили роз’яснити різницю між надзвичайною ситуацією і надзвичайним станом. Як зазначається, надзвичайна ситуація – режим набагато більш “лайтовий” і менше впливає на права і свободи українців.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас