20 вересня 2018, 15:24

Голосуванням ''ЗА'', опоненти Президента перекреслили свою критику

Президенту вкотре вдалося політично переконати і об'єднати Верховну Раду. Зміни до Конституції не підтримали тільки депутати з Опозиційного блоку. Прикметно, що "За" проголосувала опозиція майже у повному складі: фракції Тимошенко, Садового і Ляшка.

На мій погляд це означає, що Петро Порошенко – загальнонаціональний лідер, бо формулює такі ідеї, які знаходять підтримку конституційної більшості у Верховній Раді, навіть напередодні виборів Президента, коли політична боротьба особливо загострена.

Критика скасування статті 14 Перехідних положень Конституції була спростована виступом представника Президента Ірини Луценко, яка показала юридичний механізм утворення військової бази НАТО на території України шляхом передання їй одної з військових баз ЗСУ. Це безумовно помітять у Москві – там буде черговий шквал ненависті.

Опонентам треба визнати, що їхня спроба провалити прийняття конституційних змін про НАТО, розгорнувши критику цього положення, зазнала поразки.

Передбачаю, що після позитивного висновку КС, перед фінальним голосуваням боротьба за вступ до НАТО розгорнеться з новою силою. Російські консультанти декого з українських політиків щось обов'язково придумають.