17:50 04.10.2018

Порошенко схвалює затвердження Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 геноцидом українського народу

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко вважає затвердження Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу результатом посилення українсько-американського партнерства.

"Вітаю ухвалу Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Це ще один вагомий результат посилення українсько-американського стратегічного партнерства", - написав П.Порошенко на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Глава держави висловив сподівання, що таке рішення приймуть і інші країни світу, зокрема ЄС, і міжнародні організації, включно з ООН.

"Спогади про Голодомор – велика частина української політики національної пам’яті, яку ми неухильно впроваджуємо останні роки", - наголосив президент.

Як повідомлялося, сенат США затвердив резолюцію, яка визнає Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, повідомляє посольство України в США.

"Сенат США одностайним рішенням ухвалив двопартійну резолюцію, яка стала першим в історії правовим актом Конгресу США, де голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу", - йдеться в повідомленні посольства у Facebook у четвер.

Так, до постановної частини документа внесено визнання Сенатом висновків урядової комісії США щодо голоду в Україні (від 22 квітня 1988) про те, що "Сталін та його оточення вчинили в 1932-1933 роках геноцид проти українців".

Крім того, резолюція також засуджує систематичні порушення прав людини, зокрема права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу, в ній висловлюються найглибші співчуття жертвам, що пережили голодомор, та їхнім сім'ям.

"Проект такої резолюції також затвердив комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США, наразі він очікує розгляду під час пленарного засідання", - зазначили в посольстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА