13:35 25.08.2018

На Одещині підпалили виноградники французького винороба

2 хв читати
На Одещині підпалили виноградники французького винороба

Французький винороб Крістоф Лакарен (Christophe Lacarin), який поживає в Одеській області, заявив про підпал його виноградників.

"Учора пізно ввечері - кримінальний підпал моїх виноградників. Уже 20 га згоріли", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він нагадав про те, що близько двох місяців тому розповідав президентові України Петру Порошенку про спробу рейдерів захопити його землі, зруйнувати виноградники та виноробну компанію.

Тим часом прес-служби поліції та Держслужби з надзвичайних ситуацій регіону інформацію про підпал поки що не коментують. Крім того, згідно з оперативним зведенням про надзвичайні ситуації на сайті Головного управління ДСНС в Одеській області, пожеж на сільськогосподарських угіддях за останню добу не зафіксовано.

"Протягом доби пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС України в Одеській області здійснили 39 виїздів на ліквідацію загорання сухої трави, очерету та сміття на загальній площі 15,2 га", - наголошується на сайті відомства.

Як повідомлялося, на початку грудня 2016 року винороб звинуватив місцевих жителів у знищенні 11 га виноградників. У свою чергу жителі села стверджували, що К.Лакарен захопив цю землю незаконно.

Після конфлікту влітку 2017 року поліція заявляла, що винороб не може надати жодного документа на земельну ділянку, через яку виник конфлікт.

До цього К.Лакарен у Facebook заявляв, що місцеві жителі за допомогою бульдозерів знищили виноградник, який він купив і яким опікувався "всі ці роки". І вимагав від поліції та влади України захистити права французьких інвесторів в Україні.

У січні 2017 року К.Лакарен повідомив, що один із місцевих жителів вистрілив у його собаку з рушниці, коли вона перебувала у дворі винороба. Тоді він також вимагав від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана гарантувати йому безпеку та захист "від варварів".

Пізніше поліцейські склали адміністративний протокол стосовно 32-річного жителя с. Шабо Білгород-Дністровського району Одеської області, який поранив собаку французького винороба, захищаючись від нападу пса.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА