20:27 03.01.2019

У Демократичній партії США допускають імпічмент Трампа

2 хв читати

Ненсі Пелосі, претендент на пост спікера палати представників, заявила, що демократи розглянуть питання про імпічмент Дональда Трампа за підсумками розслідування комісії Роберта Мюллера.

В інтерв'ю телеканалу NBC Пелосі заявила, що конгресмени від Демократичної партії мають намір дочекатися підсумків розслідування комісії Мюллера, а потім вже вирішать, чи починати процедуру імпічменту щодо президента Трампа.

Пелосі підкреслила, що імпічмент - складна тема. "Нам не слід відправляти у відставку президента з політичних причин. Але не слід і відмовлятися від імпічменту з політичних причин", - сказала вона.

Кандидата в спікери палати представників під час інтерв'ю запитали з приводу існуючого закону про те, що чинному президенту не можуть бути пред'явлені обвинувачення. "В законі йдеться про те, що якщо президент позбавлений своєї посади, то йому можуть бути пред'явлені обвинувачення", - сказала Пелосі.

Вона додала, що дуже складно мати справу з главою держави, який виступає проти фактів і правди. За її словами, ситуація може покращитися, тому що Трампу доведеться зіткнутися з палатою представників, яку контролюють демократи.

Коментуючи інтерв'ю, представник Білого дому Келін Конуей заявила, що Трампа не турбує можливий імпічмент. За її словами, про це може говорити кандидат у спікери палати представників, а президента більше турбують питання безпеки і розвитку інфраструктури.

NBC зазначає, що навіть якщо палаті представників США вдасться домогтися імпічменту, то в будь-якому випадку питання далі буде розглядатися в сенаті. З огляду ж на той факт, що його контролюють республіканці, домогтися відставки там буде непросто.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА