Скільки можна заробити на інвестиціях в IPO в 2020: календар і результати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Скільки можна заробити на інвестиціях в IPO в 2020: календар і результати

Фондовий ринок
847
Скільки можна заробити на інвестиціях в IPO в 2020: календар і результати
Декілька компаній в календарі IPO в 2020 році принесли своїм інвесторам більше 200%. Серед них сервіс з запуску інтернет-магазинів BigCommerce, акції якого на даний момент торгуються + 275,5% і медична компанія CureVac + 212,7%. Розповідаємо, як правильно сформувати свій інвестиційний портфель з урахуванням інвестицій в IPO.
Створюємо інвестиційний портфель
Базове правило інвестора – формувати інвестиційний портфель. Один з фінансових інструментів, який можна туди додати – інвестиції в IPO, купівля акцій компаній, які виходять на біржу. Інвестиції в IPO мають середній або високий ризик, але дозволяють заробити вище за ринок.
Календар IPO: як обирати компанії
Однією з компаній, яка займається відбором інвестиційних ідей на етапі IPO, є United Traders. Подивимося, як проходить процедура відбору компаній з календаря IPO. Фактично, не існує календаря IPO на рік вперед. На ринку є розуміння, які компанії можуть найближчим часом провести IPO, але точних дат немає.
Скільки можна заробити на інвестиціях в IPO в 2020: календар і результати
Підтвердженням того, що компанія опиниться в календарі цього року – заявка в SEC, Комісію з цінних паперів та біржі США. Як тільки компанія подала заявку на IPO, аналітики United Traders оцінюють її з точки зору фінансів і продукту. Якщо компанія проходить відбір, вона з’являється на платформі United Traders і стає доступною приватним інвесторам.
Приватні інвестори – ті, хто хочуть додати в свій портфель інвестиції з календаря IPO, подають заявку на участь. Опис кожної відібраної компанії містить інформацію про продукт, потенціал ринку, ризики інвестиції, а також, мабуть, найважливіше – фінансові показники і деталі розміщення: виручка, прибуток, капіталізація, скільки акцій компанія планує продати на IPO, за якою ціною, який потенціал зростання ціни. Далі інвестор може обрати будь-яку з попередньо відібраних компаній та подати заявку на участь в IPO.
IPO в 2020 і 2021: результати і чого очікувати
Ось кілька компаній в календарі IPO 2020 і зростання їх акцій щодо ціни розміщення:
  • BigCommerce + 275.5%,
  • CureVac + 212,7%,
  • Snowflake + 109,5%
  • JFrog + 93,3%
  • Unity + 92,2%
Скільки можна заробити на інвестиціях в IPO в 2020: календар і результати
Зрозуміло, що це приклади найбільш успішних. Є й ті, які заробили менше 10% (3 IPO зі списку відібраних United Traders) і ті, які пішли в мінус (2 IPO зі списку відібраних United Traders). Всього на кінець жовтня 2020 у списку United Traders 25 компаній, більшість з яких торгуються від + 20% до 80% відносно ціни розміщення.
Це дуже хороший результат для будь-якого інвестиційного портфеля, але є одне «але». Останнім часом інвестиції в IPO стають все більш популярними: отримати ту кількість акцій, яку необхідно, практично неможливо – завжди існує відсоток виконання. Інвестор подає заявку, наприклад, на 10 000 $, але в IPO заходить тільки 1000 $, решта грошей повертається на рахунок.
Так наступний тренд – це інвестиції на етапі pre-IPO, за 1 – 3 роки до виходу компанії на біржу. Серед компаній, появи яких в календарі IPO чекають багато інвесторів, такі як Coursera, Impossible Foods, Flexport. Додати акцій цих компаній в свій інвестиційний портфель можна вже зараз, не чекаючи IPO.
Скільки можна заробити на інвестиціях в IPO в 2020: календар і результати
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас