RU
 

В Україні почав дорожчати автогаз

Корреспондент.biz,  23 серпня 2019, 15:00
0
357
В Україні почав дорожчати автогаз
Фото: dndz.com.ua
Ціни на автогаз повернулися до зростання

Однією з причин зростання цін на автогаз українських виробників стала реакція на підвищення імпортних котирувань.

 
В Україні середня роздрібна ціна скрапленого газу на АЗС зросла на 11 коп. / л - до 11,55 грн / л. Про це повідомляє enkorr з посиланням на дані консалтингової групи А-95 у п'ятницю, 23 серпня.
 
Згідно зі щоденним моніторингом роздрібного ринку, вартість автогазу в мережах WOG і ОККО зросла на 26 коп. / л - до 12,18 і 12,19 грн / л відповідно. На KLO газ подорожчав на 10 коп. / л - до 11,99 грн / л.
 
Мережа Привату, яка наростила кількість газових модулів до 514 одиниць, знизила ціни в середньому на 3-4 коп. / л - до 10,96-11,06 грн / л.
 
Мережі AMIC, SOCAR, БРСМ-Нафта, Автотранс, UPG, Паралель, Род-Ник, Укргазвидобування і SUN OIL підвищили вартість скрапленого газу на 1-48 коп. / л.
 
Зазначається, що однією з причин зростання цін на автогаз українських виробників стала реакція на підвищення імпортних котирувань: з початку серпня середнє котирування ЗВГ на білорусько-польському кордоні зросло приблизно на 25% - до $365-370 / тонна. Додатковим фактором, що справляє тиск на ціни, стало зниження імпортних поставок ЗВГ у першій половині серпня. У результаті попит почав перевищувати пропозицію.
 
Раніше повідомлялося, що автогаз в Україні дешевшав дев'ять тижнів поспіль. З початку року ціни знизилися майже на дві гривні.
 
Однією з причин стрімкого зниження оптових цін на автогаз називали накопичений на ринку профіцит ресурсу.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: УкраинагазценыАЗС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...