08:46 05.05.2020

Рівень води Десни впав до мінімуму

1 хв читати
Рівень води Десни впав до мінімуму

Рівень води в річці Десна в Чернігові впав до мінімуму за 140 років спостережень, повідомив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко.

"Станом на ранок сьогоднішнього дня маємо показник 145 см над "0" поста. Для порівняння, нормальним середнім рівнем для Десни в цей період вважається 680 см над "0" поста. Оскільки зазвичай щороку на цей час припадає пік весняної повені. Нині метеорологи б'ють тривогу - різниця з нормою становить більше 5 метрів. Подібна ситуація і в інших територіях області", - повідомив Прокопенко.

Він додав, що така ситуація зафіксована вперше за 140 років досліджень. У разі спеки і відсутності опадів влітку рівень води може досягти критичного - до 50-70 см над "0" поста.

За словами Прокопенка, крім кліматичних факторів, зневодненню водойм також сприяє неконтрольоване осушення територій і стихійне розорення луків і пасовищ у прибережних захисних смугах.

У зв'язку з цим при ОДА створили спеціальну робочу групу з представників Державної екологічної інспекції, Держгеокадастру і Деснянського басейнового управління водних ресурсів, які будуть інспектувати ситуацію в регіоні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

Кабмін продовжив ще на 2 місяці відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА