Доступність посилання

ТОП новини

Українців найбільше непокоїть війна на Донбасі – опитування IRI


Український морський піхотинець на Донбасі, 22 червня 2018 року
Український морський піхотинець на Донбасі, 22 червня 2018 року

Українців все більше непокоїть збройний конфлікт на Донбасі, йдеться в результатах опитування Міжнародного республіканського інституту США (IRI), проведеного протягом періоду з кінця травня до початку червня. Опитування також виявило, що людей дуже непокоїть дезінформація в традиційних ЗМІ, а також соціальних медіа.

Більше половини респондентів назвало «війну/розширення конфлікту в Україні» найбільшою загрозою для їхнього способу життя та для майбутнього їхніх дітей. Частка людей, які вважають конфлікт одним із трьох найбільш важливих питань, що стоять перед країною, зросла з 41% в березні 2018 року до 53%, йдеться в повідомленні IRI.

Читайте також: Досьє для Гааги: що роблять російські військові на Донбасі

Більшість опитаних (71%) переконані, що влада має «покласти край війні на Донбасі», щоб довіра до центрального уряду зросла.

Українська армія протистоїть російським танкам і артилерії – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:45 0:00

Опитування також виявило низький рівень розуміння політичних та інших реформ і низький рівень обізнаності в тому, які політики просувають ті чи інші реформаторські ініціативи. Наприклад, 59% повідомили, що вони не достеменно розуміють або взагалі не розуміють реформи охорони здоров'я, яку втілює міністр Уляна Супрун.

Читайте також: Супрун назвала безоплатні послуги, які можна отримати у сімейного лікаря

«В Україні починається рік виборів, однак громадськість залишається непоінформованою про той прогрес, якого було досягнуто у втіленні політичних та інших реформ», – зазначив директор євразійських програм IRI Стівен Нікс.

По всій Україні респонденти повідомляють про високий рівень дезінформації як в традиційних ЗМІ, так і в соціальних мережах. Більше ніж в інших регіонах, жителі сходу України повідомляють про наявність невірної або викривленої інформації в ЗМІ щоденно або майже щоденно.

Читайте також: Військовий викрив гучний фотофейк: я повертався з АТО додому

До того ж, українці, які вважають, що телевізійні канали подають викривлену інформацію, також переконані, що російські канали найбільш часто вдаються до такого викривлення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG