День фінансів, 16 червня: продовження "кредитних канікул", новий принцип обліку газу, захист прав заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 червня: продовження "кредитних канікул", новий принцип обліку газу, захист прав заробітчан

2188
Вівторок, 16 червня. Головні рішення сьогодні ухвалював парламент.
Банкам заборонили нараховувати штрафи за прострочені платежі. Нардепи ухвалили законопроєкт №3297, згідно з яким забороняється нараховувати штрафи за кредитами під час карантину. Якщо позичальник прострочує виконання грошового зобов’язання за кредитом, він звільняється від обов’язків сплатити на користь кредитодавця штраф за прострочення.
До речі, про банки. Якщо без попереджень підвищують тариф за користування карткою. 😒 Що робити?
День фінансів, 16 червня: продовження "кредитних канікул", новий принцип обліку газу, захист прав заробітчан
Як повідомляє Нацбанк, банк обов’язково повинен попередити клієнтів про зміну тарифів за 30 днів. Але ось що слід робити, якщо банк змінив тарифи без повідомлення.
Ухвалено за основу законопроєкт про захист прав заробітчан. Рада ухвалила за основу законопроєкт №2365 про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон. Після остаточного ухвалення закону український трудовий мігрант більше не платитиме гроші компанії-посереднику за вакансію, а на компанії-порушники накладатимуть штраф.
Облік газу вестимуть по-новому. Україна перейде з метричних на енергетичні одиниці обліку витрати використаного газу. Сьогодні споживач незалежно від того, якісний газ чи ні, повинен заплатити за весь його обсяг, що пройшов через лічильник газу. Згідно з ухваленим проєктом закону, споживачі почнуть платити за якість газу, а не за обсяг.
Проєкт закону про хмарні послуги. Депутати ухвалили за основу законопроєкт №2655 “Про хмарні послуги”. Він передбачає врегулювання правових відносин з обробки та захисту даних при використанні технології хмарних обчислень та наданні хмарних послуг.
За стінами парламенту:
Справа ПриватБанку. Держава виграла у Суркісів у Верховному суді. Суд скасував рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім’ї Суркісів про скасування рішень НБУ щодо визнання їх пов’язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними договорів за bail-in.
За відсутність маски в транспорті планують карати жорсткіше. А ось Кабмін планує посилити відповідальність за недотримання маскового режиму. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, людям треба роз’яснювати питання про дотримання соціальної дистанції, про дотримання маскового режиму. В уряді готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними.
Життя без кредитів МВФ. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що вже до 2023 року Україна планує відмовитися від кредитування Міжнародного валютного фонду. За його словами, зараз є всі ознаки сподіватися на відновлення економічного зростання.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас