07:28 29.09.2019

В Австрії відбудуться дострокові парламентські вибори

2 хв читати
В Австрії відбудуться дострокові парламентські вибори

В Австрії в неділю відбудуться дострокові вибори в нижню палату парламенту країни - Національну раду.

Більшість виборчих дільниць відкриються о 07:00 за місцевим часом. Вони будуть працювати до 17:00. У деяких районах дільниці закриються раніше. Час роботи ділянок варіюється в залежності від їх місцезнаходження.

Очікується, що перші дані екзит-полів почнуть надходити після закриття останніх ділянок в 17:00.

У неділю в Австрії обиратимуть 183 членів нижньої палати парламенту. Серед основних партій, які будуть боротися за місця в Національній раді, - очолювана відправленим у відставку канцлером Себастьяном Курцем "Австрійська народна партія" (АНП), а також ультраправа "Австрійська партія свободи" (АПС) і "Соціал-демократична партія Австрії".

У передвиборчих опитуваннях лідируючу позицію займає партія Курца, яка може розраховувати приблизно на 33% голосів на свою підтримку. Друге місце між собою ділять "Австрійська партія свободи" і соціал-демократи. Також непогані шанси на потрапляння в парламент у "зелених", свідчать нещодавні опитування.

"Якщо народ висловить нам свою довіру, то ми приступимо до переговорів з усіма сторонами. Я намагатимусь сформувати стабільний уряд. Якщо зробити це не вдасться, то допустимий варіант - уряд меншості", - сказав Курц.

Спостерігачі прогнозують, що Курцу все ж не вдасться отримати більшість і, отже, доведеться вести переговори з іншими партіями щодо створення коаліції. Найбільш імовірним варіантом розвитку подій називається формування коаліції з АПС. Ще в 2017 році ці партії створили альянс, заснований, головним чином, на єдиній позиції з боротьби з іммігрантами. Однак у травні цього року їх урядова коаліція розпалася через скандал навколо відеозапису за участі на той момент лідера АПС Хайнца-Крістіана Штрахе.

17 травня німецькі видання "Шпігель" і "Зюддойче цайтунг" опублікували відеозапис, знятий невідомими на приховану відеокамеру на Ібіці в липні 2017 року, за три місяці до парламентських виборів в Австрії. На відео колишній віце-прем'єр Австрії Хайнц-Крістіан Штрахе веде переговори з дівчиною, яку в ЗМІ назвали "племінницею російського олігарха". На відео вона пропонує політику гроші і підтримку на виборах в обмін на відповідні послуги. У травні Штрахе пішов з поста віце-канцлера.

Після цього австрійський парламент висловив вотум недовіри всьому уряду Курца, який був сформований силами АНП і АПС.

У результаті тимчасово керівництво урядом Австрії прийняв на себе глава Мінфіну Австрії Хартвиг Льогер, а потім - суддя Брігітте Бірляйн, ставши першою жінкою-канцлером Австрії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА