20:47 12.03.2020

На Житомирщині коронавірусом інфікована 71-річна жителька Радомишля, яка повернулася з Польщі

2 хв читати
На Житомирщині коронавірусом інфікована 71-річна жителька Радомишля, яка повернулася з Польщі

У Житомирській області виявили випадок зараження коронавірусом Covid-19 у 71-річної жінки, яка, за попередньою інформацією, нещодавно повернулася з Польщі, повідомив під час брифінгу голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

"Поінформували, що жінка спочатку гостювала у родичів у Львові, а потім повернулася додому в Радомишль. Нині 71-річну пенсіонерку терміново госпіталізовано та ізольовано", - йдеться в повідомленні прес-служби ОДА.

Зазначено, що, за інформацією Державної прикордонної служби, 1 березня пацієнтка повернулася з Польщі. Як повідомили в ОДА, жінку доправили до інфекційного відділення в Радомишлі. Усіх осіб, які з нею контактували, встановлюють, її близькі перебувають під контролем лікарів в обсервації у власному будинку. Наразі симптомів у рідних хворої не виявлено.

У свою чергу начальник управління охорони здоров'я ОДА Микола Суслик зазначив, що жінка перебуває на лікуванні.

"Пацієнтка має лабораторно підтверджений діагноз, лікарі виявили ускладнення - запалення легенів. Проводиться необхідне симптоматичне лікування.

В ОДА наголосили, що медики стежать за станом здоров'я всіх контактних осіб з інфікованою жінкою. Бунечко запевнив, що медичні працівники в області знають, як діяти у разі виявлення коронавірусної інфекції.

Крім того, голова ОДА повідомив, що із завтрашнього дня буде оголошено надзвичайну ситуацію природного характеру об'єктового рівня в Радомишлі, що має локальний характер. Сюди входить закриття всіх розважальних закладів та закладів освіти з 12 березня.

Раніше повідомлялося, що 12 березня в Україні зафіксовано два нові випадки коронавірусної інфекції - у жінки з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України в Telegram-каналі "Коронавірус_інфо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА