ua en ru

Кучма вважає недоцільним перенесення переговорів по Донбасу з Мінська

Кучма вважає недоцільним перенесення переговорів по Донбасу з Мінська Фото: Леонід Кучма (РБК-Україна)

Кучма додав, що "необхідно думати про наслідки" сказаних заяв

Представник України в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кучма вважає недоцільним перенесення переговорів з Мінська (Білорусь). Про це він заявив журналістам у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми чуємо: давайте перенесемо (засідання ТКГ, - ред.) з Мінська в нейтральну країну. Я перераховую ці країни: Швейцарія, Швеція, Фінляндія... Хтось думає, що ми там можемо проводити ці зустрічі? Або хтось заявляє, що вони будуть оформляти допуск туди представникам Донбасу? Авартість проведених там зустрічей?", - заявив він, зазначивши, що деякі представники України в ТКГ їздять на засідання за свої гроші.

При цьому Кучма додав, що "необхідно думати про наслідки" сказаних заяв. Він також зазначив, що РФ "тисне" на Білорусь і "з об'єктивних причин офіційний Мінськ не може позбутися цього тиску".

Нагадаємо, раніше постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявляв, що необхідно перенести з Мінська переговори по Донбасу в якусь іншу столицю.

Перший віце-спікер українського парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко підтримує перенесення переговорів з Мінська (Білорусь).