RU
 

Слузі народу голос виборця коштував 19 гривень

Корреспондент.net,  3 серпня 2019, 19:34
0
441
Слузі народу голос виборця коштував 19 гривень
Підсумки виборів Ради

Стало відомо, у скільки політичним партіям обійшовся один голос виборця на позачергових парламентських виборах.

 
Найменше голоси виборців на позачергових парламентських виборах 2019 року коштували для політичних партій Слуга народу й Опозиційна платформа - За життя, сказано у фінансових звітах політичних сил, які проаналізував Комітет виборців України.
 
За даними КВУ, зіставивши звіти партій про витрати з виборчих фондів до кількості голосів виборців, які вони отримали за результатами голосування в багатомандатному окрузі, Слуга народу витратила 118,8 мільйона гривень й отримала 6 307 792 голоси.
 
"Ціна голосу - 19 гривень. Опозиційна платформа - За життя витратила 64,4 мільйона й отримала підтримку 1 908 111 громадян, тобто ціна голосу становить 34 гривні", - відзначили в КВУ.
 
Що стосується інших партій, що подолали 5% бар'єр, "вартість" голосу для ВО Батьківщина становить 76 гривень, для партії Голос - 129 гривень, для Європейської солідарності - 88 гривень.
 
Для Об'єднання Самопоміч, яке не подолало 5% бар'єр, голос "коштував" 359 гривень (витрачено 32,8 млн грн, отримано 91 тисячу голосів).
 
Нагадаємо, що ЦВК встановила результати позачергових парламентських виборів у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі і назвала кількість отриманих політичними партіями депутатських мандатів.
 
Партія Слуга народу отримала 124 мандати, партія Опозиційна платформа - За життя - 37, ВО Батьківщина - 24; партія Європейська Солідарність - 23; партія Голос - 17.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ЦИКБатьківщина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі