19:26 23.12.2019

МЗС України протестує у зв'язку з неузгодженим візитом Путіна до Криму та запуском залізничного сполучення Керченським мостом

1 хв читати
МЗС України протестує у зв'язку з неузгодженим візитом Путіна до Криму та запуском залізничного сполучення Керченським мостом

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з неузгодженим візитом президента Росії Володимира Путіна на тимчасово окуповану територію Криму та відкриттям руху залізничною частиною так званого Кримського мосту через Керченську протоку.

"Ні поїздки російських посадовців до Криму, ні будівництво мосту, як і будь-які інші дії окупаційної адміністрації, жодним чином не можуть змінити закріплений у Конституції України статус Автономної Республіки Крим і міста Севастополя як невід’ємної частини території України в її міжнародно визнаних кордонах", - ідеться в заяві МЗС України, розміщеній на сайті відомства в понеділок.

Зазначається, що дії РФ щодо так званого Кримського мосту грубо порушують Конвенцію ООН з морського права 1982 року, двосторонні договірні зобов’язання перед Україною та фундаментально суперечать загальновизнаним нормам і принципам міжнародного права.

"Ні Україна, ні жодна цивілізована держава світу не визнає нікчемні спроби Кремля легітимізувати анексію частини суверенної території України. Вчергове наголошуємо, що Російська Федерація як держава-окупант несе повну відповідальність за наслідки своїх міжнародно-протиправних діянь", - зазначено в заяві.

У відомстві вимагають від російської сторони припинити протиправні дії та будь-яку діяльність на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України - Криму та Севастополі.

"Російській стороні передано відповідну ноту протесту", - додали в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА