12:57 02.11.2020

Введення суворого карантину в Києві буде крайнім заходом - Кличко

2 хв читати
Введення суворого карантину в Києві буде крайнім заходом - Кличко

Столична влада на сьогодні намагається утримати ситуацію із захворюваністю на COVID-19, щоб не вводити у Києві суворий карантин, заявив мер Віталій Кличко.

"Ситуація, справді, складна. Ви бачите, скільки хворих щодня, і все більше людей потребують госпіталізації. І така ситуація на сьогодні в багатьох країнах Європи. Так званий локдаун вже ввели Польща, Франція, Німеччина. В Іспанії у низці регіонів - теж суворий карантин. Готується до локдауну і Велика Британія. Київ на сьогодні всіма силами намагається утримати ситуацію, щоб не вдаватися до суворого карантину", - наголосив мер столиці під час онлайн-брифінгу в понеділок.

Він зазначив, що виходячи з того, як розвиватиметься ситуація, міська влада буде змушена виконувати рішення уряду, якщо він ухвалить рішення про суворі заходи.

"Наголошу: введення карантину в столиці буде вже крайнім заходом! Це принципова позиція міської влади. Бо ми, з одного боку, робимо все, щоб захистити здоров'я та життя людей. З іншого - розуміємо, що люди мають працювати, бізнес має розвиватися. Діти - ходити до школи та садків. Ми маємо утримати економіку міста, яка і так постраждала від кризи", - додав Кличко.

Він повідомив, що введення обмежень зменшило надходження до бюджету міста. Так, бюджет столиці до кінця року недоотримає майже 5 млрд грн, із яких 3 млрд грн - це прибутковий податок в Україні.

"І я також хотів би звернутися до керівників закладів та підприємств: співробітникам, які можуть працювати дистанційно, дайте таку можливість! Звернутися до киян: користуйтеся громадським транспортом лише в разі реальної необхідності - коли їдете на роботу, навчання або у справах. Не йдіть у місця великого скупчення людей. Дотримуйтеся соціальної дистанції та носіть маски", - закликав мер.

За минулу добу в Києві виявили ще 507 хворих на COVID-19, померли дев’ятеро осіб, повідомила прес-секретар Київського міського голови Віталія Кличка Оксана Зінов'єва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

110 ОМБ ім. генерал-хорунжого Марка Безручка: Ще мінус два літаки окупантів на нашому напрямку

ВР хоче вдосконалити судовий контроль за виконанням рішень судів

NAUDI став співорганізатором Першого американсько-українського Саміту виробників зброї

ГА ООН схвалила резолюцію про визнання подій у Сребрениці 1995 року геноцидом

Зеленський про бойові дії на харківському напрямку й на Донбасі: намір окупантів зрозумілий, знаємо, як відповідати

Якщо дані з реєстру "Оберіг", які з'явилися в застосунку "Резерв+" неправильні, потрібно звернутися до ТЦК

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА