15:24 04.03.2020

Офіс генпрокурора України оголосив про нові заходи для розслідування небойових втрат військових

2 хв читати
Офіс генпрокурора України оголосив про нові заходи для розслідування небойових втрат військових

У військовій прокуратурі об'єднаних сил створено відділ процесуального керівництва досудовим розслідуванням, який розслідуватиме факти небойових втрат військовослужбовців, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

"З метою координації діяльності правоохоронних органів під час розслідування та здійснення процесуального керівництва у військовій прокуратурі об'єднаних сил створено відділ процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях цієї категорії", - йдеться в повідомленні на сайті Офісу генпрокурора в середу.

Відповідне рішення ухвалило керівництво офісу, зокрема після зустрічей із членами сімей загиблих у небойовій обстановці військовослужбовців. Наголошується, що генпрокурор України Руслан Рябошапка вже відправив до військової прокуратури об'єднаних сил групу досвідчених військовослужбовців військових прокуратур для посилення ефективності роботи.

Зазначено, що через неефективність розслідування в деяких провадженнях цієї категорії змінено орган досудового розслідування, а подальше слідство доручено слідчим територіальних управлінь Державного бюро розслідувань.

"Окремі провадження відновлено, а передчасно прийняті слідчими рішення у них скасовано", - наголосили в Офісі генпрокурора.

Крім того, змінено групи прокурорів у таких провадженнях - до їхнього складу відтепер будуть включені працівники новоутвореного відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням.

Офіс генпрокурора повідомляє, що, як результат, за процесуального керівництва прокурорів військової прокуратури Донецького гарнізону до суду вже направлено обвинувальний акт щодо командира підрозділу військової частини, якого підозрюють у застосуванні фізичного насильства до підлеглого, яке призвело до смерті (ч. 2 ст. 121, ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України). Крім того, досліджують обставини можливої упередженості командування зазначеної частини під час проведення службового розслідування (за його висновками, з військовослужбовцем нібито стався нещасний випадок через особисту необережність), а також можливого приховування ними вчинення підлеглим кримінального правопорушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у День журналіста: Мати силу в битві за правду не менш важливо, ніж мати зброю в битві за землю

Зеленський - прем'єру Індії: Розраховуємо на участь Індії в Саміті миру на найвищому рівні

ДБР викрило посадовців міграційної служби в Одеській області на отриманні хабарів від іноземців

Дані оновили близько 15% військовозобов'язаних, призовників і резервістів - Міноборони

У Києві внаслідок проїзду негабаритного транспорту пошкоджено шляхопровід на перетині Берестейського проспекту й Кільцевої дороги

Системи ППО та артилерійські постріли в топі нагальної потреби - гендиректор "Української бронетехніки"

США продовжать допомагати Україні - Байден

Підстав говорити про мобілізацію 18-річних немає - Стефанчук

Рада ратифікувала угоду з ЄС щодо Ukraine Facility

На лінії фронту відбулося 44 бойові зіткнення - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА