ua en ru

США не виключають можливість морської блокади Росії

США не виключають можливість морської блокади Росії Фото: Райан Зінке (flickr.com)

Вашингтон зацікавлений у блокаді можливих поставок російських енергоресурсів

Сполучені Штати Америки (США) можуть заблокувати морські шляхи сполучення Росії, щоб попередити можливі постачання енергоресурсів на Близький Схід. Про це заявив Міністр внутрішніх справ США Райан Зінке, передає Washington Examiner.

За словами Зінке, Вашингтон може піти на морську блокаду Росії, щоб попередити контроль "над енергопоставками до країн Близького сходу, як це зараз відбувається в Європі".

"У США з нашим флотом є така здатність стежити за тим, щоб морські шляхи були відкриті і, якщо необхідно, блокувати їх, щоб переконатися, що російська енергія не виходить на ринок", - підкреслив він.

Він також висловив упевненість в тому, що Росія зацікавлена у присутності на Близькому Сході для подальших поставок енергоресурсів у ці країни.

"Існує військовий варіант, якого я б волів уникнути, але є і економічний варіант...Ми можемо це зробити, тому що Сполучені Штати є найбільшим виробником нафти і газу", - додав Зінке.

Нагадаємо, раніше Україна попросила США і ЄС відреагувати на спробу морської блокади з боку Російської Федерації.

Пізніше стало відомо, що посольство України в США створило групу аналізу загроз в Чорноморському басейні, до її складу увійшли американські політики та експерти.