Світовий банк попереджає про погіршення перспектив росту світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк попереджає про погіршення перспектив росту світової економіки

Світ
680
Перспективи зростання світової економіки погіршуються на тлі невизначеності, пов’язаної з виходом Великобританії з ЄС, торгової напруженості і економічного спаду в Європі.
Про це попередив президент Світового банку Девід Малпасс, зазначається у повідомленні на сайті відомства.
Під час свого виступу в Університеті Макгілла в Монреалі він допустив, що темпи зростання світової економіки цього року можуть бути нижчими за раніше прогнозовані 2,6%.
«Зростання глобальної економіки сповільнюється. У червні Всесвітній банк прогнозував, що світова економіка в 2019 році зросте на 2,6%, що стане найповільнішим зростанням за останні три роки, але зараз ми очікуємо, що воно може бути ще слабшим через Brexit, рецесії в Європі і невизначеність в торгівлі. Більш того, в багатьох країнах, що розвиваються, ріст інвестицій є надто повільним, щоб майбутні доходи могли рости значним чином», – зазначив Малпасс.
Глава Світового банку порекомендував країнам в умовах уповільнення зростання економіки проводити «чіткі структурні реформи», в тому числі посилювати верховенство права з тим, щоб приватні компанії могли конкурувати з державними підприємствами.
«Для багатьох держав це означатиме відкриття їх закритих і захищених ринків, забезпечення можливості ринковим силам визначати рівень цін і лібералізацію потоків капіталу», – заявив він, зазначивши, що це сприяло б залученню більшого обсягу інвестицій як іноземних, так і внутрішніх.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас