09:52 14.01.2020

Рятувальники ДСНС повернулися з Ірану

2 хв читати
Рятувальники ДСНС повернулися з Ірану

Група рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повернулася в Україну з Ірану після завершення роботи на місці катастрофи літака авіакомпанії "Міжнародних авіаліній України"

"Наші вдома. Рятувальники ДСНС повернулися з Ірану", - повідомила прес-служба відомства в соцмережі Facebook.

Як повідомляється на сторінці ДСНС, пошукова команда відомства, експерти МВС і слідчі Національної поліції повернулися в Україну після того, як завершили свою роботу на місці катастрофи.

"У столичному аеропорту "Київ" їх зустрічали секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов і глава ДСНС Микола Чечоткін, які подякували українським фахівцям за виконані пошукові роботи, слідчі заходи й роботу з ідентифікації тіл загиблих", - ідеться в повідомленні.

За даними відомства, 15 рятувальників ДСНС проводили роботи з дослідження уламків літака, сортували та складували багаж і особисті речі загиблих, а також забезпечували освітлення місця проведення робіт. Крім того, експертна група з залученням рятувальників ДСНС проводила роботи з відтворення корпусу літака з його фрагментів.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев'ятеро членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, десять - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

Минулої суботи іранська влада визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

12 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що літак Міноборони України, який був направлений у Тегеран 8 січня з групою українських експертів для розслідування причин катастрофи літака "МАУ", повернеться на батьківщину тільки після всіх необхідних процедур і з тілами загиблих українців.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ України, до складу групи українських фахівців увійшли 15 рятувальників, четверо слідчих і троє експертів МВС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

Французька спецслужба повідомила про затримання та арешт підозрюваного в підготовці теракту на Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА