Безпілотні таксі Waymo захоплять чверть ринку Uber і Lyft - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотні таксі Waymo захоплять чверть ринку Uber і Lyft - експерти

Фондовий ринок
430
Таксопарк автономних електромобілів Waymo стане «вбивцею Uber і Lyft» і принесе своїм власникам $1 млрд до 2020 року і $10 млрд – після 2025 року.
Так вважають аналітики Evercore ISI.
За фінансової та технічної підтримки своєї батьківської компанії Alphabet, Waymo отримає стратегічну перевагу в розвитку сервісу роботаксі. До цих переваг автори доповіді відносять комп’ютерний зір, велику хмарну інфраструктуру і повсюдне поширення картографічних сервісів.
Коли до кінця року в Фініксі (Аризона) відкриється перший в своєму роді комерційний сервіс безпілотного таксі, задум Waymo перестане бути планом на майбутнє і перетвориться на реальність.
Простіше кажучи, Waymo відбере у Uber і Lyft 25% ринку. Компанія може дозволити собі агресивно знижувати ціни, тому що їй не доведеться платити водіям.
За прогнозами, до 2020 року в парку Waymo буде близько 56 000 безпілотних автомобілів. І справа не обмежиться Фініксом: в планах компанії почати бізнес в великих містах Каліфорнії, Техасу та Флориди. А поки робомобілі накручують милі, щоб стати розумнішими.
Навіть при мінімальній оплаті приблизно половину отриманих за поїздку грошей Uber і Lyft віддає водієві, тоді як, навіть при знижених цінах прибуток Waymo після вирахування витрат на експлуатацію все одно перевищує 30%.
Але це в ближній перспективі, а в довгостроковій можуть виникнути непередбачені обставини. Міська влада може ввести нові закони. На вулицях стане менше транспорту. Підтягнуться інші сервіси роботаксі. Ці та інші чинники можуть змінити стан справ у той чи інший бік.
Експерти вважають, що зміни, які робомобілі принесуть Сполученим Штатам, будуть масштабними і невідворотними. Особистий автотранспорт зникне разом з автодилерами, майстернями і бензоколонками, а на їхнє місце прийдуть нові сервіси.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас