ДТЕК і General Electric будуватимуть другу чергу Приморської вітроелектростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК і General Electric будуватимуть другу чергу Приморської вітроелектростанції

Енергетика
1304
Компанії ДТЕК ВДЕ і General Electric (GE) Renewable Energy уклали угоду про будівництво II черги Приморської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 100 МВт.
Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
“Уклали угоду на другу чергу, на 100 МВт Приморської ВЕС. Українська компанія ДТЕК буде співпрацювати з міжнародною компанією General Electric. Це дуже хороший процес в Україні”, – сказав Савчук.
Як стало відомо, загальні планові інвестиції в II чергу Приморської ВЕС становитимуть близько 150 млн євро. Друга черга Приморської вітроелектростанції буде розташована на березі Азовського моря в Запорізькій області, її будівництво почнеться в IV кварталі 2018 року і завершиться в кінці 2019 р.
Підрозділ наземної вітроенергетики GE поставить для Приморської ВЕС 26 вітроелектроустановок одиничною потужністю 3,8 МВт. Ця модель вітротурбіни є однією з найбільш прогресивних розробок GE, яка демонструє високу ефективність роботи навіть в умовах низької швидкості вітру.
Після завершення будівництва обидві черги Приморської ВЕС загальною потужністю 200 МВт будуть генерувати близько 675 млн КВт-год «зеленої» електроенергії щорічно.
Як повідомлялося, це вже третій проект компанії ДТЕК в секторі наземної вітроенергетики. Після будівництва II черги Приморської ВЕС портфель реалізованих проектів компанії в наземній вітрогенерації досягне 400 МВт.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас