18:09 26.02.2019

Колишня дружина Фірташа хоче відсудити у нього у Відні близько EUR5 млрд

2 хв читати
Колишня дружина Фірташа хоче відсудити у нього у Відні близько EUR5 млрд

Колишня дружина і пасинок олігарха Дмитра Фірташа обвинувачують бізнесмена у виведенні грошей в офшори перед розлученням і мають намір звернутися до прокуратури з економічних і корупційних справ (Wirtschafts- und Korruptionsstaatsanwaltschaf, WKStA) у Відні з відповідною заявою, повідомляє APA (Austria Press Agency ) з посиланням на конфіденційне джерело.

Згідно з його даними, завдання шкоди потенційні позивачі оцінюють у EUR5 млрд.

Як наголошується в публікації, передрукованій у вівторок виданням Die Presse, йдеться про початок 2000-х, і обвинувачення також стосуватимуться довіреної особи Д.Фірташа, що є високопоставленим політиком.

Екс-дружина олігарха та її син стверджують, що з ними намагалися врегулювати цей конфлікт навколо активів за допомогою погроз, йдеться в матеріалі.

Юрисдикцію у Відні потенційні позивачі обрали тому, що більшість розкрадань активів, на їхню думку, було здійснено в Австрії, і тому це зона відповідальності правоохоронців цієї країни.

Агентству "Інтерфакс-Україна" наразі не вдалося отримати коментар Д.Фірташа і представника Group DF, що об'єднує його активи.

Бізнесмен наразі одружений на Ладі Фірташ, з якою він заснував фонд Firtash Foundation і виховує двох дітей. На початку 2000-х Д.Фірташ був одружений із підприємницею Марією Калиновською, в якої є двоє синів від попереднього шлюбу - Олександр і Сергій.

Журналіст, а нині народний депутат Мустафа Найєм у 2008 році у виданні "Українська правда" стверджував, посилаючись на особисті бесіди з родичами і друзями обох сторін, а також слова матері Д.Фірташа, що шлюб із М.Калиновською був фіктивним, проте М. Калиновська категорично заперечувала це і вимагала спростування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

30 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА