21:01 06.03.2020

Постачання води з України в анексований Крим призведе до ослаблення тиску на РФ

2 хв читати
Постачання води з України в анексований Крим призведе до ослаблення тиску на РФ

Представництво президента в Криму, реагуючи на заяви окремих посадових осіб, офіційно заявляє про неприпустимість постачань води на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Криму до моменту його деокупації.

"Наголошуємо, що з початком окупації припинено поставки води в Крим. Відповідно до норм міжнародного права відповідальність за забезпечення життя населення на окупованій території покладається на державу-окупанта", - повідомляє прес-служба представництва президента в АРК.

Зазначається, що Україна зобов’язана захищати інтереси своїх громадян, зокрема тих, хто вимушено проживає на тимчасово окупованій території. Проте постачання води з підконтрольної території України призведе до послаблення тиску на державу-окупанта.

"Наслідком цього стане відтермінування моменту деокупації території України та продовження репресій і переслідувань наших громадян окупаційною російською владою", - наголосили в представництві президента в Криму.

Як повідомлялося, Шмигаль в ефірі телеканалу "1+1" у четвер увечері заявив, що Україна "не може не давати воду українцям".

"Питання подання води в окупований Крим - це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть у Криму", - сказав він.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Шмигаль уточнив, що його слова було вирвано з контексту.

"Позиція залишається незмінною: ми хотіли би подавати воду нашим громадянам, але не можемо й не маємо технічної можливості робити цього до деокупації півострова та повернення його до складу України", - написав він.

Заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) Таміла Ташева повідомила, що ніякого рішення стосовно водопостачання Криму наразі немає, але якщо його буде відновлено, вона подасть у відставку, як і вся команда представництва президента в Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА